Škoricový pletenec

Škorica
493 Škoricový pletenec

Ingrediencie

  •       400 g hladkej múky
  •       ½ vrecúška sušeného droždia
  •       40 g cukru
  •       1 vanilkový cukor
  •       Štipka soli
  •       1 vajce
  •       200 ml mlieka
  •       50 g masla
  •       Na náplň: 30 g masla, 2 lyžice škorice, 5 lyžíc cukru
  •       Na potretie a posypanie: 1 vajce, cukor

Použitá múka

BIO alternativa

Postup

Do misy nasypte múku, do stredu urobte jamku a do nej vysypte droždie a cukor. Všetko zalejte vlažným mliekom a nechajte 10 minút odstáť.

Pridajte vanilkový cukor, soľ, vajce a rozpustené maslo.

Vypracujte hladké cesto, vložte ho do čistej misy a zakryté utierkou nechajte hodinu kysnúť na teplom mieste.

V kastróliku rozpusťte maslo, ktoré neskôr použijete na náplň.

Vykysnuté cesto rozvaľkajte na čo najtenšiu placku obdĺžnikového tvaru.

Celé cesto potrite rozpusteným maslom a rovnomerne posypte škoricou a cukrom.

Cesto zviňte aj s náplňou do „rúrky“ a potom ho priečne rozkrojte na dve rovnako veľké časti.

Každú časť cesta (najlepšie radielkom) pozdĺžne rozkrojte a dva pramene potom spleťte do pletenca.

Oba pletence položte na plech vyložený papierom na pečenie a nechajte ešte 20 minút v teple kysnúť.

Vykysnuté pletence potrite rozšľahaným vajcom a posypte cukrom.

Pečte na 180 °C asi 20 minút.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.