Škoricové slimáky – kanelbullar

Škorica
323 Škoricové slimáky – kanelbullar

Ingrediencie

Na 25 slimákov:

  • 25 g čerstvého droždia
  • 500 g hladkej múky na kysnuté cestá
  • 75 g rozpusteného masla
  • 250 ml mlieka ohriateho na 37 °C („na prst“)
  • 40 g cukru
  • 1 lyžička mletého kardamómu
  • štipka soli

Náplň:

  • 25 g mletej cejlónskej škorice
  • 75 g zmäknutého masla
  • 40 g trstinového cukru

Použitá múka

Postup

Najprv založte kvások z mlieka, droždia a cukru. Do veľkej misy si pripravte zvyšné ingrediencie – múku, soľ, kardamóm a rozpustené maslo. Keď kvások asi za 10 minút vzíde, pridajte ho k ostatným surovinám a spracujte na hladké cesto. Posypte trochu múkou a nechajte 40 minút kysnúť pod utierkou.

Medzitým si nachystajte náplň. Rozpusťte maslo a zmiešajte s cukrom a škoricou. Cesto po vykysnutí spracujte rukami, vyvaľkajte na obdĺžnik široký asi 50 cm a potrite ho po celej ploche náplňou. Krájajte asi 2 cm široké prúžky a zatočte do slimákov. Ukladajte na pekáčik jeden vedľa druhého. Nechajte znovu kysnúť pod utierkou asi 30 minút. Predhrejte rúru na 180 °C. Pečte asi 10 minút. Po upečení môžete navyše polievať rumovým maslom. Tiež môžete dozdobiť perlovým cukrom alebo drvenými orieškami.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.