Slané celozrnné špaldové sušienky

Semienka
187 Slané celozrnné špaldové sušienky

Ingrediencie

Cesto na 1 plech krekrov – asi 4 porcie k nátierke:

  • 160 g zmesi semienok podľa vašej chuti (v našom recepte je použitá zmes slnečnicových, ľanových, sezamových a tekvicových semienok a k tomu píniové oriešky)
  • 70 g celozrnnej špaldovej múky
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva (možno vynechať)
  • 20 g repkového oleja
  • 50 g studenej vody
  • 1 lyžička hrubozrnnej soli

Vajcová nátierka:

  • 4 vajcia varené 8 minút
  • 2 lyžice hrubozrnnej horčice
  • 2 lyžice žervé
  • 1 lyžička soľného kvetu
  • môžete zjemniť majonézou

Použitá múka

Postup

Premiešajte v mise všetky suché suroviny vrátane soli. Pridajte vodu a olej a spracujte na cesto. Najlepšie to ide stierkou a rukami. Cesto vyklopte na silikónovú podložku alebo pomúčený lopár a prepracujte tak, aby sa príliš nelepilo.

Pripravte si plech a dva papiere na pečenie. Rozpáľte rúru na 180 stupňov.

Cesto vyvaľkajte medzi dvoma papiermi na tenkú, len 2 – 3 mm vysokú placku. Tú kolieskom alebo vhodným nožom pokrájajte na rovnaké tvary, približne obdĺžniky.

Presuňte ho aj s papierom na pečenie na plech. Rozdeľte jednotlivé krekry na plechu opatrne tak, aby medzi sebou mali malé medzery. Pečte asi 12 minút. Krekry sa hodia na letné grilovanie, k nátierkam alebo ako zdravší variant večerného maškrtenia.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.