Perníkový koláč s ríbezľami

Leto Vianoce
545 Perníkový koláč s ríbezľami

Ingrediencie

  • 400 g hladkej múky
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 vajcia
  • 140 g práškového cukru
  • 4 lyžice tekutého medu
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 70 g rozpusteného masla
  • 2 lyžice holandského kakaa
  • 1 lyžica perníkového korenia
  • 2 lyžičky škorice
  • 400 g červených ríbezlí (môžete kombinovať s ďalším ovocím)
  • Cukor krupica na dosladenie ovocia

Použitá múka

BIO alternativa

Postup

Z múky, vanilkového cukru, vajec, práškového cukru, medu, sódy, masla, kakaa, perníkového korenia a škorice vypracujte hladké cesto.

Cesto zabaľte do potravinovej fólie a cez noc uložte do chladničky.

Na pomúčenej ploche vyvaľkajte cesto na asi 5 mm hrubú placku a preneste ju na plech vyložený papierom na pečenie.

Posypte povrch cesta ovocím, ale asi 3 cm od okraja nechajte cesto vždy voľné.

Ovocie podľa potreby posypte krupicovým cukrom, aby nebolo kyslé, a po obvode cez neho zahnite voľné okraje cesta.

Zo zvyšného cesta môžete povykrajovať vianočné tvary a ozdobiť nimi celý povrch koláča.

Pečte na 180 °C asi 20 – 30 minút alebo kým nie je cesto hotové.

 

TIP: Ide o cesto, z ktorého sa dajú piecť aj klasické vianočné perníčky. Má dvojaké využitie.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.