Orechový chlebík

245 Orechový chlebík

Ingrediencie

na menšiu chlebovú formu:

  • 3 vajcia
  • 250 g hladkej a celozrnnej špaldovej múky v pomere 1 : 1
  • 100 g mletých lieskových orieškov alebo orechovej múky
  • 30 g celých lieskových orieškov
  • 125 ml plnotučného vlažného mlieka
  • 2 lyžičky prášku do perníka
  • 80 g krupicového cukru
  • 150 g masla
  • + na vymazanie formy

 

Použitá múka

Postup

Začnite tým, že necháte nahrievať rúru na 180 °C. Formu na chlieb alebo menší pekáčik dôkladne vymažte maslom.

Vyšľahajte sneh z bielkov a dajte bokom. V robote alebo veľkej mise vyšľahajte žĺtky s cukrom a maslom. Potom postupne pridávajte ostatné ingrediencie a nakoniec do hladkého cesta jemne zapracujte bielky.

Cesto stiahnite do formy a pečte 50 minút. Kontrolujte špajdľou a v prípade potreby ešte dopečte. Nechajte celkom vychladnúť, kým začnete krájať.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.