(Ne)kysnutý koláč s tvarohom a slivkami

Slivky
492 (Ne)kysnutý koláč s tvarohom a slivkami

Ingrediencie

Na cesto:

  •       250 g múky na kysnuté pečivo
  •       150 ml mlieka
  •       20 g čerstvého droždia
  •       50 g krupicového cukru
  •       1 lyžička škorice
  •       50 ml slnečnicového oleja
  •       kôra z 1 citróna

 

Na mrvenicu:

  •       50 g polohrubej múky
  •       30 g zmäknutého masla
  •       15 g cukru
  •       1 lyžička škorice

 

Na náplň:

  •       250 g tučného tvarohu vo vaničke
  •       1 vajce
  •       1 vanilkový cukor
  •       350 g čerstvých sliviek

Použitá múka

Postup

Do mlieka rozmrvte droždie, pridajte cukor a múku. Nemiešajte a nechajte všetko odstáť asi 10 minút.

Pridajte všetky zvyšné ingrediencie a vypracujte pružné cesto. To ihneď po vypracovaní vyvaľkajte na tenkú placku a preneste na plech vyložený papierom na pečenie.

Zmiešajte tvaroh s vajcom a vanilkovým cukrom, slivky vykôstkujte a nakrájajte na štvrtiny.

Pripravte si mrvenicu – do misy vložte všetky ingrediencie a končekmi prstov ich spojte na mrvenicu.

Cesto potrite tvarohovou zmesou, poukladajte na ňu slivky a rovnomerne posypte mrvenicou.

Pečte na 180 °C dozlatista, asi 40 min.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.