Celozrnný špaldový koláč s mandľami a slivkami

Mandle Slivky

Ingrediencie

  • 2 vajcia
  • 1 g soli
  • 125 g krupicového cukru
  • 75 g 10% smotany
  • 110 g masla
  • 5 g prášku do pečiva
  • 180 g špaldovej celozrnnej múky
  • 50 g mletých mandlí
  • 8 sliviek alebo iného ovocia (može byť aj mrazené)
  • cca 50 g krájaných mandlí na ozdobu, 15 g masla na vymastenie formy, cukor na ozdobu

Použitá múka

Postup

Múku, mleté mandle, soľ a kypriaci prášok nasypte do misky a premiešajte. Rozpustite si maslo a rúru dajte predohriať na 180 °C.

V druhej miske vyšľahajte do peny vajcia s cukrom. Prilejte smotanu, zmiešajte a postupne primiešajte suché suroviny. Vo dvoch dávkach prilejte a primiešajte rozpustené maslo.

Formu vymastite maslom a vysypyte mandľami. Do pripravenej formy vylejte a rozotrite cesto. Na cesto rozložte na polovice nakrájané slivky, pocukrujte a posypte mandľami.

Pečte asi 35 minút na 180 °C. Doba pečenia sa môže líšiť podľa materiálu formy (v keramickej forme to zväčša trvá dlhšie) a treba ju prispôsobiť na základe vlastných skúseností s rúrou.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.