Veľkonočné quiche

Veľká noc
465 Veľkonočné quiche

Ingrediencie

forma na koláče s priemerom 28 – 30 cm

  • 165 g hladkej múky Babičkina voľba na krehké pečivo
  • 85 g masla (izbovej teploty)
  • 1 vajce
  • 30 ml vody
  • 1 lyžička soli

 

Na náplň:

  • 2 menšie cibule
  • 100 g slaniny alebo sušenej šunky (vegetariáni môžu vynechať)
  • 100 g tvrdého syra Gouda
  • 3 vajcia
  • 1 balenie smotany na šľahanie
  • soľ, čierne korenie
  • zväzok jarnej cibuľky
  • 2 hrste mladej žihľavy alebo kučeravého kelu

 

Na náplň:

  • 2 menší cibule
  • 100 g slaniny nebo sušené šunky (vegetariáni mohou vynechat)
  • 100 g tvrdého sýra Gouda
  • 3 vejce
  • 1 balení smetany ke šlehání
  • sůl, pepř
  • svazek jarní cibulky
  • 2 hrsti mladých kopřiv nebo kadeřávku

Použitá múka

Postup

Do väčšej misy nasypte múku a pridajte vajce, maslo a pol lyžičky soli. Všetko spracujte na cesto, nechajte ho v chladničke odpočinúť a medzitým si pripravte náplň.

Olúpte cibuľu a nakrájajte nadrobno. Prekrojte jarnú cibuľku, zelenú časť tiež nakrájajte nadrobno a spolu s cibuľou opražte na panvici dozlatista.

Nakrájajte sušenú šunku alebo slaninu, pridajte ju do panvice a zatiaľ čo sa všetko restuje, nakrájajte syr na kocky.

Vypnite platničku a do orestovanej cibule so slaninou pridajte smotanu na šľahanie, nakrájaný syr, osoľte a okoreňte. Nakoniec pridajte kučeravý kel alebo žihľavu, tri vajcia a premiešajte.

Vezmite cesto a rozvaľkajte ho na pomúčenej doske na veľkosť väčšiu, než je forma. Formu vysteľte papierom na pečenie, preneste na ňu cesto a zarovnajte okraje. Do cesta nalejte hotovú zmes z panvice. Ako ozdobu môžete pridať zvyšok jarnej cibuľky.

Quiche pečte na 160°C asi 30 minút.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.