Domáca horúca čokoláda

vavan - fotkavavan, 20. decembra 2010
 Domáca horúca čokoláda
Foto: vavan

hustá ako puding

2
porcie
5 minút
príprava

Suroviny

4 PL
3 PL
1,5 PL, / kukuričný škrob
1 PL
na hrot noža
400 ml
1 PL
  vyšľahaná na zdobenie




Postup

  1. 1

    Spolu zmiešame kakao,maizenu,medovníkove korenie,čierne korenie.

  2. 2

    Mlieko,cukor a rum privedťe do varu a pomaly vmiešavame kakaovú zmes varíme do potrebnej hustoty. Nalejeme do misiek a hneď podávame so šľahačkou alebo s cukríkmi marshmallows.

Diskusia k receptu

marienka44
@Vavan , netreba pred podávaním precediť? Asi sa to nedá, lebo píšeš, ze treba variť do zhustnutia. Akú to má mať konzistenciu? Pije sa to teplé?
vavan
@marienka44 cediť sa to nedá ,podáva sa to hneď ako sa to pripraví
je to ako puding.
andys
Mňam. My si pred podávaním pridávame namiesto šľahačky trošku chilli. Vynikajúca pikantno-sladká chuť, treba skúsiť :)
dorisa
Máš pekné servirovacie mištičky. Mňam, vyzerá to lákavo.
remcula
mńáám, krásné misky a ta čokoláda, to je něco!!
torticka
Toho rumu nie je tak náhodou málo? A zase mlieka veľa? Ha-ha-ha.
vavan
@torticka keď chceš mať s toho alkoholický ekrazit tak si môžeš pol
mlieka nahradiť rumom.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia