Bravčové so srbskou ryžou

besska - bez fotkybesska, 10. marca 2011

Pomerne jednoduché a chutné.

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 dkg
1 ks
7 dkg
35 dkg
4 dkg
2 ks
1 ks
2 dl




Postup

  1. 1

    Najskôr si dáme dusiť ryžu. V druhej panvici na masti a pokrájanej červenej cibuli udusíme na malé kocky pokrájané bravčové mäso (ak treba, môžeme podliať aj vývarom alebo bielym vínom, ale postačí aj trošku vody, aby mäso neprihorelo). Ohňovzdornú misu vytrieme maslom, dáme vrstvu udusenej ryže, posypeme nakrájanou paprikou (môžeme použiť rôznofarebnú papriku), na to bravčové mäso a znova zopakujeme, kým neminieme všetky suroviny. Vrch obložíme pokrájanou paradajkou a zvyškom papriky, celé zalejeme smotanou, pokladieme kúskami masla a zapečiem v rúre 15 - 20 minút.

  2. 2

    Ako prílohu podávame šalát z čerstvej zeleniny.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia