Žobrácke langoše - vynikajúce fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 27. apríla 2016

Chcela by som sa s Vami podeliť o veľmi dobrý recept na jednoduché langoše. Nefotila som postup lebo som nevedela aké budú. Ale na Zobraziť celý popisChcela by som sa s Vami podeliť o veľmi dobrý recept na jednoduché langoše. Nefotila som postup lebo som nevedela aké budú. Ale na budúce určite pridám. Zatiaľ len foto hotových langošov.

13
porcií
70 minút
príprava

Suroviny

1 kg
42 g
1 PL
0,5 L
Na potretie:
1 dcl
1 ČL
podľa chuti 6 - 7 strúčkov




Postup

  1. 1

    Urobíme si kvások, múku si preosejeme dáme do nej soľ dobre rozmiešame. Keď je kvások hotový vypracujeme si cesto- do kvásku pridáme múku so soľou a vodou. Ja som to miešala v stroji 10 minút. Potom necháme cesto vykysnúť asi 45-60 minút. Keď je cesto vykysnuté rozdelíme ho na 12-13 dielov, ktoré necháme ešte tiež podkysnúť asi 15-30 minút. Olej si necháme dobre rozpáliť/ oleja pridáme viac aby langoše plávali/, keď je olej rozpálený rukou si formujeme langoše. Nepoužívame váľok rozťahujeme len rukou. Aké sa Vám dajú urobiť-netrápime sa s tým aké sa Vám dajú roztiahnuť také dajte do rozpáleného oleja na panvici. Opekáme z obidvoch strán do ružova. Vyberáme ich na pripravený tanier kde sme si dali papierové utierky kde ich necháme odkvapkať s oleja. Takto ich všetky urobíme. Potom si ich potrieme podľa vlastnej chuti. Ja som urobila: 1 dcl vody 1 čajová lyžičky soli a 7 strúčikov cesnaku takú pastu a tým som potierala, kto chcel si pridal ešte syr, Tatarku alebo kečup. No a tu je hotovo.

    Žobrácke langoše - vynikajúce (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tu si vyberáme s čím chceme mať langoše.

    Žobrácke langoše - vynikajúce (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ešte jeden pohľad.

    Žobrácke langoše - vynikajúce (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ak skúsite - prajem dobrú chuť.

    Žobrácke langoše - vynikajúce (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

luss44
mám rada langoše, aj mne sa osvedčili ako Tvoje - lacné a chutné. Občas pridám do cesta aj kyslú smotanu. Vonku si nezvyknem kupovať, iba v lete v Senci na jazerách robia výborné.
sonulienka
Srdečná vďaka za komentíky a tiež ďakujem @Luss44 za radu na budúce namiesto vody pridám kyslú smotanu.
haji
Hmm, dobrá věc takový langoš!! Jejda, hned bych si dala. Mno, pan doktor by mě hnal. Takže recept, foto a vůně musí stačit. Vidím, že i vínko je nachystané, jsi šikovná a pohotová žena!!
afataga
no len sa zahryznut, pre mna s duplovanym cesnakom :-), len neviem, preco zobracke, inak to cesto je ako pizzove
sonulienka
@afataga ďakujem a prečo žobrácke? To sama neviem tak som to našla na nete tak preto som to aj tak predala ďalej. A boli naozaj fantastické. Určite budú čo skoro znovu na rade.
sovka62
Žobrácke - asi preto, že sú lacné, veď múka, droždie, voda, soľ, všetko za pár šupov, akurát tuk na vyprážanie je o čosi drahší.
izabella929
@sonulienka , robím presne tieto isté celé roky..prečo sú žobrácke, to neviem, ale u mňa sa volajú balatonské...robia ich všade na juhu a u susedov presne takto...ale krásne sa ti tiež vydarili)...podľa môjho receptu ich robil aj @mesiar50 pred pár dňami a veľmi sa mu páčili...inak, vyprážam ich vždy z jednej strany pod pokrievkou a keď ich obrátim, už ich iba dopečiem...sú ľahunké ako vánok...
sonulienka
Izka ďakujem, áno s Lackom sme si o tom písali a srdečná vďaka za radu skúsim ich tak na budúce vyprážať a pozdravujem Ťa.
klukodvody
Langoše jsou moje neštěstí. Na nich jsem snad závislý a nevím proč. Je to smutné, ale i když jdu okolo stánku kde je dělají tak musí jít a dát si. No a je jasné, že bude i Tvůj v mé k.k. uložený. Díky.
vika2
Tento recept sa mi páči, isto ho vyskúšam, najlepšie langoše som jedla keď sme chodili do Štúrova, tam priamo v areáli v stánku piekli langoše, natierali sme si ich cesnakovou vodou a chutili výborne. Pamätám sa že jeden langoš stál 3,- Kčs, piekli to tam také žienky v zásterkách, rad aj na 3/4 hodiny...
sonulienka
@klukodvody ďakujem máš pravdu langošom sa nedá odolať.
@vika2 ale tie tam pečú stále boli sme vlani a piekli ich no samozrejme nie tie žienky ale boli výborné dali sme si.
Ďakujem Vám.
zdezda
Fakt sú vynikajúce, včera večer som si zarobila cesto a dnes ráno som ich smažila. Išla som za mladými pozrieť vnúčika, tak som ich viezla v MHD. Spolucestujúcim vytáčali nosy :-) Rodina ich tiež pochválila. Už nikdy nebudem robiť tie s vajcom a smotanou. Smotanu si dáme radšej na ne :-)
alena77
Zaujali ma už cez týždeň a dnes som recept vyskúšala a musím uznať, sú vynikajúce. S cestom sa krásne pracovalo,bez následného podsýpania a tak krásne bublinky pri pražení som už dávno nemala.
Takže ďakujem za recept, vyskúšaný,uložený a nie posledný krát realizovaný☺


sonulienka
Dievčence potešili ste ma som rada, že sa Vám recept páči. @alena77 máš ich krásne a ako píšeš aj chutili tak to ma teší.
@marianne špaldové som ešte nerobila ale neveste dám recept ona používa špaldovú múku.
maska10
Vcera som mala velku brigadu,tak som zamiesila z kila muky.Musim uznat ze boli naozaj vyyyborne.Na skusku som odlozila kusok cesta do chladnicky na druhy den,krasne to dokyslo,ale jedna chyba bola,ze toho bolo malo.Dakujem za skvely recept,uz budem robit len podla tochto dakujem
sonulienka
@Maska10 tak to ma veľmi teší a tú istú chybu som aj ja okúsila čo sa stala aj Tebe a bolo málo. Ale hlavne, že nám chutia ani ja už nerobím iné len tieto jednoduché a výborné. Naozaj som rada, že som pomohla.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia