Zemiakovo-cícerová kaša

arielocka - fotkaarielocka, 20. februára 2015
Zemiakovo-cícerová kaša
Foto: arielocka

Pokiaľ chcete obmeniť obyčajnú zemiakovú kašu za jej trochu výživnejšiu variantu, nech sa páči :)

10
porcií
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
300 g
15 g
50 g
0,2 l




Postup

  1. 1

    Očistené, v studenej vode dobre umyté zemiaky sa nakrájajú na kusy s rovnomernou veľkosťou, zalejú vlažnou vodou a varia domäkka.

  2. 2

    Približne 10 minút pred koncom varenia pridáme cícer bez nálavu a dovaríme. Uvarené zemiaky a cícer sa precedia, prelisujú alebo rozšľahajú a za postupného prilievanie horúceho mlieka sa vyšľahajú na hladkú kašu, zjemnia maslom a mierne osolia.

Diskusia k receptu

katka78
Zaujímavá myšlienka - ozvláštniť klasickú kašu cícerom. Ako nápad ukladám.
marienka44
@Arielocka , práve sa chystám niečo stvoriť z očistených a umytých zemiakov. Cícer v konzerve nemám a suchý by sa neuvaril spolu so zemiakmi.
Zemiaky si asi varila bez soli, čo schvaľujem. Dosolia sa na záver s cícerom.
marikafil
dobré, ale mňa by veľmi zaujímal ten fígeľ, ako si to upravila na tanieri, veď to vyzerá ako tri lokše na sebe:-) pardon, štyri...
arielocka
@marikafil nevedela som ako to mám upraviť, keďže fotka išla aj do mojej práce SOČ, a nechcela som to len tak hodiť na tanier,.. tak som prechádzala po tom vidličkou až kým nevzniklo toto :D