Zemiakové placky sú vhodné či už ako príloha, alebo ako hlavné jedlo. Môžu sa konzumovať samotné, s kyslým mliekom, kyslou kapustou, šalátmi, či s Zobraziť celý popisZemiakové placky sú vhodné či už ako príloha, alebo ako hlavné jedlo. Môžu sa konzumovať samotné, s kyslým mliekom, kyslou kapustou, šalátmi, či s rôznymi mäsovými plnkami. Ak nechcete aby boli príliš mastné a ťažké, je vhodnejšie ich piecť v trúbe na plechu.
porcií
príprava
na 180-200 °C
Postup
-
1
Očistené zemiaky najemno nastrúhame.
- 2
Pridáme vajíčka, múku, roztlačený cesnak. Ak zemiaky obsahujú príliš veľa prebytočnej vody, zlejeme ju. Podľa chuti okoreníme soľou, čiernym korením, mletou rascou a bazalkou a vymiešame.
- 3
Plech vymastíme olejom a vysypeme strúhankou. Navrstvíme naň zemiakové cestíčko, hrubé cca 1,5 cm. Ak je cesta viac, použijeme 2 plechy. Vložíme do rúry vyhriatej na 180-200°. Približne 15 minút pred dopečením haruľu potrieme olejom, aby sa do zlatista upiekla.
- 4
Haruľu podávame s acidkom, kyslou kapustou, opraženou cibuľkou či slaninkou, posypanú syrom, či plnenú rôznym mäsom alebo zeleninou. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu