Zemiakové placky (haruľa)

luckala1 - bez fotkyluckala1, 11. decembra 2011

Zemiakové placky sú vhodné či už ako príloha, alebo ako hlavné jedlo. Môžu sa konzumovať samotné, s kyslým mliekom, kyslou kapustou, šalátmi, či s Zobraziť celý popisZemiakové placky sú vhodné či už ako príloha, alebo ako hlavné jedlo. Môžu sa konzumovať samotné, s kyslým mliekom, kyslou kapustou, šalátmi, či s rôznymi mäsovými plnkami. Ak nechcete aby boli príliš mastné a ťažké, je vhodnejšie ich piecť v trúbe na plechu.

5
porcií
60 minút
príprava
30-50 minút
na 180-200 °C

Suroviny

5 väčšie
2-3
4 PL
3 strúčik
 na vysypanie plechu
 na vymastenie plechu




Postup

  1. 1

    Očistené zemiaky najemno nastrúhame.

  2. 2

    Pridáme vajíčka, múku, roztlačený cesnak. Ak zemiaky obsahujú príliš veľa prebytočnej vody, zlejeme ju. Podľa chuti okoreníme soľou, čiernym korením, mletou rascou a bazalkou a vymiešame.

  3. 3

    Plech vymastíme olejom a vysypeme strúhankou. Navrstvíme naň zemiakové cestíčko, hrubé cca 1,5 cm. Ak je cesta viac, použijeme 2 plechy. Vložíme do rúry vyhriatej na 180-200°. Približne 15 minút pred dopečením haruľu potrieme olejom, aby sa do zlatista upiekla.

  4. 4

    Haruľu podávame s acidkom, kyslou kapustou, opraženou cibuľkou či slaninkou, posypanú syrom, či plnenú rôznym mäsom alebo zeleninou. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia