Zemiakové košíčky s praženicovou plnkou

Martin Petrovský a Michal Johanides
kuchári Gazdovskej reštaurácie v Bytči, 20. februára 2013
Zemiakové košíčky s praženicovou plnkou
Foto: Ivan Majerský
4
porcie
40 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Suroviny

8 ks väčšie
8 ks
5 ks
100 ml
50 g
16 ks tenkých plátkov
16 ks tenkých plátkov
 na ozdobu




Postup

  1. 1

    Surové zemiaky prekrojíme na polovicu a lyžicou ich vydlabeme. To isté spravíme s paradajkami a naplníme ich praženicou z vajíčok a húb.

  2. 2

    Takto naplnené paradajky vložíme do zemiakov a uložíme na pekáč. Na každý z nich položíme plátok syra a slaniny. Podlejeme trochou vody a olejom a osolíme, aby všetko vsiaklo do zemiakov.

  3. 3

    Najskôr pečieme zakryté 20 minút na 160 °C a potom 5 minút odkryté. Necháme zapiecť syr a slaninu. Podávame s baraními rohmi, uhorkou alebob feferónkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia