Zemiaková lasagna

2010 - bez fotky2010, 15. mája 2010
Zemiaková lasagna
Foto: 2010

Nevedel som ako tento vytvor nazvat , ale kamarat co bol u nas , to vyriesil za mna ,ked sa opytal co sme Zobraziť celý popisNevedel som ako tento vytvor nazvat , ale kamarat co bol u nas , to vyriesil za mna ,ked sa opytal co sme dali do tej lasagne. Takze zapekane zemiaky s mletym telacim masom , sampionami, parmezanom a kyslou smotanou.

4-6
porcie
30 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Suroviny

6 ks
0.5  kg
0.250 kg
1 ks
2  struciky
2 ks
250 ml
100  ml
100  g
50 g
1 lyzica
1 lyzica
1/2  hrnceka
4  lyzice




Postup

  1. 1

    U nas su daky chorlavy a v anglictine sa takyto typ jedla vola "comfort food"v preklade neviem, asi domace vydatne.. Takze zemiaky som len poriadne ocistil ale neoskrabal . Na " V" struhatku nakrajal na platky cca 3mm. Dal som ich predvarit do osolenej vody .Scedil a odlozil na stranu. Na rozohriatom oleji som dal spenit cibulku a pridal na drobno nakrajany cesnak. Mlete telacie maso bolo nahodou na akcii , ale hovadzie spravi tu istu sluzbu. Pridal som ho na pekac do cibulky a cesnaku a varechou rozdrobil a poopekal posypal mletou paprikou a ochutil korenim a po niekolkych minutach som ho podlial bujonom a cca 5 minut podusil. Sampiony som nakrajal na platky a na oleji ich nechal pri miesani trochu podusit . Kyslu smotanu som rozriedil mliekom pridal na drobno nakrajanu petrzlenovu vnat a pretlaceny cesnak a vmiesal 2 vajicka a ochutil solou a korenim.

  2. 2

    Zapekaciu misku som vytrel olejom a posypal struhankou.Poukladal vrstvu predvarenych zemiakov trochu ochutil, rozotrel vrstvu duseneho mleteho masa ochutil susenym oreganom.Poukladal na platky nakrajane sampiony a tie posypal nastruhanym parmezanom. Dal som dalsiu vrstvu zemiakov , masa, hribov,parmezanu. Zakoncil som vrstvou zemiakov , posipanou struhankou a parmezanom. Vsetko zalial rozriedenou ochutenou kyslou smotanou s vajickami .

  3. 3

    Dal som to do rozohriatej rury cca. 170C na 40 minut a piekol do zlatista. PS: zalezi od typu rury

Diskusia k receptu

tinca
je tam všetko, čo mám rada. skúsim to niekedy.
babav
Comfort je pohodlie ,nazyvaju tak vacsinou jedlo ,ktore sa ukuchti rychlo,v jednej nadobe a je chutne.Zaujimava kombinacia ,nieco medzi lasagne ,francuzkymi zemiakmi a pastierskym pajom.Mal by si to publikovat s autorskym pravom ;-) !
2010
babav,
ked sme videli mladsieho syna po nocnej s takou velkou naberackou to obzerat , tak sme vedeli ze sa nam moc neujde..
Inak wikipedia je na vsetko a ma aj popis "comfort food" ake jedlo je povazovane v rozlicnych krajinach za to:

 en.wikipedia.org/wiki/Comfort_food...


hanina
Huby to mám rada - takže si odkladám. Ďakujem.
babav
@2010 , zaujimave!"Comfort food makes you feel good",cize je to jedlo,po ktorom sa citis vyborne,ci uz z dovodu,ze ho oblubujes aj ze ti netrva dlho pripravit(paprikas a gulas, z madarskej kuchyne ,veru tu druhu cast komfortu nesplna,vyzaduje si na pripravu cas).
dajaana
tak toto je nádhera - takýmto jedlám sme kedysi vravievali ,,bomba" - a bola to poklona chuti a vlastne aj jednoduchosti, keďže všetko bolo v jednej nádobe - vďaka
sovka62
Výborné, už je v KK a bude čakať v poradí na vyskúšanie. Aj keď mi je jasné, že tých 6000 receptov vyskúšať nestihnem.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia