Zdravá cuketa

nikim - fotkanikim, 15. novembra 2014
Zdravá cuketa
Foto: nikim

Tento recept som si vymyslela v rýchlosti keď treba uvariť niečo zdravé,chutné,rýchle na obed :) Ak máte v obľube ryžu, cuketu, morčacie mäso a zdravo Zobraziť celý popisTento recept som si vymyslela v rýchlosti keď treba uvariť niečo zdravé,chutné,rýchle na obed :) Ak máte v obľube ryžu, cuketu, morčacie mäso a zdravo sa stravujete tak toto je super TIP ! ;)

2
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
4 ks
2-3 ks (podľa veľkosti)
 (7 bylín)




Postup

  1. 1

    Morčacie prsia si nakrájame na hrubšie rezance. Vložíme do misky pridáme 2 PL olivového oleja, soľ, peper, korenie na mäso ja som pridala rakúske korenie ale chutí podobne ako korenie kura 7 bylín. Samozrejme korenie si môžete dať podľa svojej chuti! Nebojte sa experimentovať v tomto recepte. Všetko spolu zmiešame a necháme postáť v chladničke 30min.

  2. 2

    Kým sa nám mäso ochladzuje pripravime si cuketu a paradajky. Cuketu očistíme, nakrajame na kocky trošku osolíme. Paradajky môžte ale nemusíte olupať kto má ako rád. Ja som ich nelúpala len pokrájala na malé kocky.

  3. 3

    Po 30min si vyberieme mäso z chladničky na panvici ohrejeme olivový olej pridáme mäso a čakáme pokiaľ sa trošku "neopečie". Ak mäso chytilo správnu farbu pridáme nakrajanu cuketu chvíľku počkáme miešame aby nám to neprihorelo podlejeme troškou vody ak treba osolíme a varíme 5min. Nakoniec pridáme paradajky pomiešame a dusíme pokiaľ mäso a paradajky nebudú mäkké. 20-30min. Dochutíme bazalkou, sušeným cesnakom, oreganom alebo čím koľvek.

  4. 4

    Za ten čas čo sa nám "zmes" dusí uvaríme si ryžu, je na vás akú zvolíte ja som použila klasickú dlhozrnú. Ak je mäso hotove dochutíme podľa potreby a servírujeme na tanier spolu s ryžou. Dobrú chuť

    Zdravá cuketa  - obrázok 4

Diskusia k receptu

arabeska
Sorry ale od zdraveho jedla to ma daleko,vsak ta cuketa po tolkom vareni asi ani neexistuje a je uplne bez vitaminov,ta sa dava 5 min. pred dovarenim.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia