Bryndzový závin
Bryndzový závin

Závin s bryndzovo-klobásovou plnkou

Martin Šulc a Juraj Štefanka
z areálu U dobrého pastiera v Ružomberku, 20. mája 2019
Závin s bryndzovo-klobásovou plnkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií
20 minút
príprava
35-40 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
800 g
400 g
800 g
2 ks väčšia
Na posypanie dosky:
Na potretie:
1 ks




Postup

  1. 1

    Slaninu nakrájame na rezančeky, klobásu na kocky, cibuľu na mesiačiky a na troche masti opražíme. Potom zmes vmiešame do bryndze, pridáme nakrájanú pažítku a dobre všetko premiešame.

  2. 2

    Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, naplníme zmesou, zrolujeme, zvrchu cesto popicháme vidličkou a závin potrieme rozšľahaným vajíčkom.

  3. 3

    Plech vymastíme masťou a štrúdľu doň vložíme. Pečieme pri teplote 180 °C 35 – 40 minút.

Diskusia k receptu

frezia
Urcite je to dobre, aj to vyskusam urobit, len tie mnozstva si upravim podla seba.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia