Závin plnený „tapenade“

Štefan Grich
šéfkuchár hotela Panorama Resort na Štrbskom Plese, 13. marca 2013
Závin plnený „tapenade“
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
25 minút
príprava
120-180 minút
tepelná úprava

Suroviny

650 g
20 g
2 g
200 g
50 g
50 ml
20 g
500 g
1,5 kg
100 g
300 g
50 g
150 ml
150 ml
200 ml
50 g




Postup

  1. 1

    Mäso odblaníme, odrezky z mäsa orestujeme spolu s koreňovou zeleninou, bobkovým listom a celým čiernym korením. Pridáme pretlak, opražíme a zalejeme bielym vínom a vodou. Varíme asi 2 – 3 hodiny, scedíme a dochutíme, prípadne zahustíme solamylom.

  2. 2

    Pripravené mäso naplníme tapenádou z nadrobno nasekaných a na oleji opečených olív, kapár, cibule a dijonskej horčice. Necháme odstáť v chladničke. Baklažán ošúpeme, narežeme na väčšie kocky, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme v rúre prikrytý alobalom 45 minút na 170 °C. Zemiaky ošúpeme a varíme ako na kašu.

  3. 3

    Naplnené mäso opečieme zo všetkých strán, okoreníme a dopečieme v rúre cca 10 minút pri 170 °C. Upečený baklažán zmixujeme na kašu, dochutíme soľou, korením a tymianom. Zjemníme smotanou. Zo zemiakov pripravíme klasickú zemiakovú kašu s pridaním nastrúhaného syra. Mäso narežeme, prelejeme omáčkou a podávame s variáciou zemiakovej a baklažánovej kaše.

Diskusia k receptu

douglas
Ta napln "topenada" nie je zrovna to co hladam, ale zaujalo ma, ze sa tam pridava zemiakova kasa zjemnena struhanym syrom...urcite tento -stuffing- urobim.
honestka
uhm ***
"Kalamata Olive Tapenade" s typicky vyraznou chutou je tiez vyborna na opecenej bagetke ako predjedlo.
Cele toto jedlo sa mi paci;
bravcovu panenku robim rada lebo je z toho rychle jedlo a pri takejto naplni je tiez hotova minutkovo.
mamenka
A čo s tým mäsom-odrezkami, čo sme varili až! 2-3 hodiny. Preboha, veď toto mala byť minútka!
anett91
Možno niekedy skúsim, ale na mňa je tam veľa surovín, veľa chutí.. Zdá sa mi to prekombinované...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia