Zapečené zemiaky, slanina, syr a špenát

packa - bez fotkypacka, 12. októbra 2013
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 220 °C

Suroviny

6 - 8 ks
200 ml
250 g
150 g
150 - 200 g




Postup

  1. 1

    Plech vymažeme maslom.

  2. 2

    Zemiaky je treba nakrájat na plátky. Zároveň špenát cez sito prelijeme variacou vodou. A slaninu nakrájame na kostičky a osmahneme.

  3. 3

    Spolu pomiešame a kladieme na pripravený plech. Okoreníme a osolíme podla chuti.

  4. 4

    Následně pripravujeme zmes, nastrúhaný syr so smotana a rovnomerně pridame na plech.

  5. 5

    Dáme do truby, pečieme 30 min na 220°C.

Diskusia k receptu

evanaaa
Tie zemiaky vymiešame so špenátom a slaninkou dokopy, alebo len špenát so slaninkou uložíme na zemiaky? A tie sú surové, asi ano? Aj tak by sa dalo, môže to byť dobré, treba len vyskúšať. A čo k tomu, alebo je to samostané jedlo? Mne by to hádam aj tak stačilo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia