Foto: edith
Zapečené cestoviny som skúšala na viacero spôsobov ale tento sa mi osvedčil najviac. Špaldové cestoviny alebo špalda všeobecne má zvláštnu príchuť, takže je potrebné Zobraziť celý popisZapečené cestoviny som skúšala na viacero spôsobov ale tento sa mi osvedčil najviac. Špaldové cestoviny alebo špalda všeobecne má zvláštnu príchuť, takže je potrebné vedieť správne s kombinovať ingrediencie. V tomto recepte sa mi to podarilo na jednotku.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
400 g |
|
|
|
|
|
18 ks tyčiniek (surimi) |
|
5 strúčikov |
|
1 ks |
|
3 PL |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
|
|
|
|
jemne posekaná |
|
180 g |
|
180 g |
|
180 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Špaldové cestoviny ( BIO ) si uvaríme podľa návodu v slanej vode. Po s cedení ich polejeme olivovým olejom podľa potreby tak aby sa po vychladnutí nelepili a trochu posolíme.
- 2
Zmes na cestoviny: na panvici na olivovom oleji si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak. Potom pridáme nakrájané surimi tyčinky na menšie kúsky a paprikovú pastu. Ja mám v obľube pikantné jedlá takže som nešetrila pastou. Keď je to opražené pridáme kukuricu a prísady ako soľ, vegetu, bazalku, nakrájanú pažítku a trošku čierneho korenia. Podlejeme trošku vodou ale nie veľmi zmes musí byť hustá. Povaríme cca 10 min. až kým nám všetko nezačne krásne rozvoniavať. Potom zmes zmiešame s cestovinami a s polovicou tvrdého syra, ktorý sme si vopred nastrúhali. Vylejeme do zapekacej formy , ktorú sme vytreli olivovým olejom a poprášili strúhankou. Dve smotany si rozmiešame s dvoma vajíčkami a necháme chvíľu odstáť. Za ten čas si na cestoviny vytlačíme rovnomerne tavený syr. Polejeme smotanou s vajíčkami a povrch posypeme druhou polovicou tvrdého syra. Na záver polejeme smotanou v ktorej sú vymiešané vajíčka a posypeme zvyškom tvrdého syra a taktiež poprášime strúhankou ale nie veľa!
- 3
Dáme zapiecť do vopred vyhriatej rúry na zhruba 30-40 min. pri teplote 180-200 stupňov. Podávame so zeleninou alebo ľubovoľným šalátom a dressingom. Ja odporúčam paradajky alebo kapustovo zelerový šalátik. Dressing som použila pikantný mango. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu