Zapečený syr s paradajkami a paprikou

martau - bez fotkymartau, 19. apríla 2013
Zapečený syr s paradajkami a paprikou
Foto: martau

Suroviny





Postup

  1. 1

    Epizóda: Epizóda 12/2013: Banská Bystrica balkánsky syr – feta 100g čerstvý kozí syr 100g olivový (alebo obyčajný) olej 2-3 lyžice paradajky čerstvé (môžu byť aj cherry) 500g paprika čerstvá červená, zelená 1-2 ks sušené paradajky za hrsť šalotka 1ks cesnak 1ks + 6 strúčikov jarná cibuľka 3ks chilli paprička podľa chuti soľ, čierne korenie čerstvý rozmarín, tymian, trebuľka, petržlenová vňať podľa chuti Najskôr zapneme rúru na 180°C, až potom začneme s prípravami. Umyté paradajky a papriku nakrájame, vložíme do zapekacej misy (cca. 20 x 20cm), do ktorej sme naliali olivový olej. Pridáme nahrubo nakrájanú šalotku, cesnak, fetu a kozí syr. Rukami premiešame, jemne osolíme, okoreníme. Pridáme bylinky a chilli a dôkladne premiešame, zalejeme olejom zo sušených paradajok a dáme zapiecť do rúry na 180°C približne 30-40 minút. TIP: Podľa chuti pridávajte soľ a čierne korenie, ale opatrne! Feta syr je sám osebe dosť slaný, takže netreba preháňať. Dosoľujte vždy radšej na záver. Podávame s čerstvým pečivom – chlebom, teplou bagetou, pittou a pod.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia