Voňavá pečeň vo forme fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 22. septembra 2013

Dnes som sa inšpirovala spomienkami na podobný, ešte neskúšaný recept.Výsledok ma milo prekvapil.

7
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

0,4 kg
1 ks
0,05 kg
2 ks
0,5 ks
1 ČL
štipka
štipka
štipka
1 ČL
1 dl
 na vymastenie formy
 na vysypanie formy




Postup

  1. 1

    Bravčovú pečeň umyjeme,odblaníme a pokrájame k pomletiu.Cibuľku a slaninu pokrájame na drobno a upražíme do červena.Polovičku rohlíka nakrájame a namočíme do mlieka,potom vyžmýkame.Oddelíme žĺtky od bielkov,z ktorých vyšľaháme tuhý sneh.Formu srnčieho chrbáta vymastíme maslom a vysypeme strúhankou.

    Voňavá pečeň vo forme (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rúru si predhrejeme na 180°C.Pečeň pomelieme a pridáme k nej všetky ostatné suroviny aj koreniny a soľ.Kto chce,môže pridať aj strúčik cesnaku.Sneh z bielkov pridávame posledný a to veľmi zľahka,iba ho vareškou vtáčame do masy,aby sme mali nákyp ľahučký.Masu vylejeme do pripravenej formy srnčieho chrbáta a uložíme do horúcou vodou naplneného pekáča(vodný kúpeľ).

    Voňavá pečeň vo forme (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Môžeme zakryť alobalom aspoň na 15minút,nákyp nám tak nevyschne.Pečieme ešte 15minút nezakryté,takže spolu 30 minút.

    Voňavá pečeň vo forme (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ešte teplý nákyp vyklopíme z formy a pokrájame.Vhodná príloha je zemiaková kaša,zeleninový šalát,prípadne dusené jablká.Takisto bude výborný nastudeno.

    Voňavá pečeň vo forme (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

evanaaa
Robila som už na viacej spôsobov, všetky sú dobré. Píšeš, že - pečeň odblaníme, nemala si náhodou hovädziu, na obrázku to tak vypadá? Lebo len hovädzia má šedavú blanu na vrchu, ktorú treba odstrániť,bravčová nie, tá je taká akoby bodkavá a ak je trochu staršia, je mierne nahorklá, nie moc. Ja ju nepoužívam vôbec, hovädzia je lepšia, dokonca ak je z mladšieho zvieraťa, je jemná a lahodná.
kukulienka71
evanaaa,nie,mala som bravčovú pečeň,čerstvú.Možno som sa zle vyjadrila,odstraňovala som tie blany(cievy,prepletance)zvnútra pečene,lebo to moc nemusím.Navrchu blana nebola.
frezia
Tak to musim vyskusat,urcite je to vyborne.