príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cely baklazan opecieme v kuse nad otvorenym plamenom. Udime -pecieme pokial nezmekne a koza dostane "pluzgiere". Odlozime a nechame trochu ochladit a oberieme zhoretu supu.( trik od Talianov strcit do igelitoveho sacku a zavriet -ide to potom lahsie ).
- 2
V povodnom Vietnamskom recepte bolo napisane este vytlacit stavu -treba robit ked je podozrenie ze baklazan je starsi.( v europe sa preto soli a dava do vody). Baklazan nakrajame naporcujeme na hrubsie slize - dlhsie hranolky.
- 3
V miske smiesame cukor ( nechame rozpustit ) , ryzovy ocot, rybaciu omacku a na drobno nakrajane chilli. Do woku dame rozohriat trochu oleja pridame nakrajane cesnak a nechame kratko oprazit pokial nezacne vonat.
- 4
Do woku pridame na slize nakrajany opeceny baklazan prehrejme , zalejeme pripravenym octovym nalevom, 1-2 minutu stir -fry. Odstavime pridame natrhanu bazalku , pokorenime drvenym ciernym korenim , premiesame ....
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu