Vianočné vyprážané morské plody v pivovom cestíčku

2010 - bez fotky2010, 3. decembra 2010
Vianočné vyprážané morské plody v pivovom cestíčku
Foto: 2010

U nas je kapor na zozname zakazanych surovin ( od vtedy ked otec skoncil v nemocnici na pohotovosti).Tak sa pozivaju len ryby co su Zobraziť celý popisU nas je kapor na zozname zakazanych surovin ( od vtedy ked otec skoncil v nemocnici na pohotovosti).Tak sa pozivaju len ryby co su bez kosti ( su aj take ) a este lepsie morske plody. Ked uz netradicne tak aj trojobal je nahradeny pivovym cestickom s koprom a zemiakovy salat nahradeny avokadovou majonezou.

4
porcie
40 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
200  g očistene
200 g
cesticko:
1 hrncek
1lyzicka
2
1/2 hrnceka
1/2 hrnceka
1/2 lyzicky
1 lyzicka na drobno sekany suseny
1/2 lyzicky
  na vysmážanie slnecnicovy




Postup

  1. 1

    Receptov na rozlicne cesticka na obalovanie je velmi vela toto je tiez zaujmavy s pivom a koprom. Do vacsej misky si dame muku pridame prasok do peciva, sol, korenie trosku cukru a suseny kopor. Poriadne premiesame na sucho. Z vajiciek odelime bielka a v druhem miske vyslahame bielka do polotuha.

  2. 2

    Pridame tekute suroviny , pivo a mlieko a dve zltka poriadne premiesame. Vmiesame -poprekladame vymiesane bielka. Konzistenciu redsieho cesticka si mozeme nastavit pridanim trosky vody ako treba, ale aby sa nam to neodlepovalo bud pomucime plody mora alebo osusime a dame do misky s cestickom a poriadne obalime -premiesame a nechame v cesticku a odlozime do ladnicky na pol hodinu.

  3. 3

    Vyprazame tradicne vo friteze alebo na panvici .My sme pouzili slnecnicovy olej ktory ma vyssiu teplotu dimivosti ( 245 C ) a vyprazali sme pri 190 C tak ze sme robili po castiach aby nam neklesla teplota oleja a tym nevsiakol - a nepremastil .Olivovy olej nieje vhodny lebo ma nizku teplotu dimivosti. Ked nemate teplomer tak taka pomocka , kocka bieleho chleba 2 X 2 cm dana do oleja zhnedne za 1 minutu tak by teplota mala byt 190 C. Osusime na papierovej osuske. A my sme sme servirovali s netradicnym zemiakovo avokadovym salatom http://varecha.pravda.sk/recepty/africko-slovensky-zemiakovy-salat/11024-pouzi.html

    Vianočné vyprážané morské plody v pivovom cestíčku - obrázok 3

Diskusia k receptu

marianne69
Salatik uz poznam ,vyborny je:-) a v cesticku vyprazam aj ja potvorky,len to mlieko s tym pivom som este neskusala...no skusim...
marienka44
@2010 ,dakujeme za informáciu o skúske teploty oleja. Je to zaujímavá informácia. Dúfam, ze mi príde na um, ked budem vysmážať kapra. :-)



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia