Zapekané zemiaky
Zapekané zemiaky

Vegetariánsky pastiersky koláč videorecept

blogbusker - fotkablogbusker, 16. mája 2022

Však ten pastier produkuje hlavne syr, nie mäso, že? :) Toto je moja obľúbená verzia pastierskeho koláča, ako hack slúži zámena jahňacieho za Zobraziť celý popisVšak ten pastier produkuje hlavne syr, nie mäso, že? :) Toto je moja obľúbená verzia pastierskeho koláča, ako hack slúži zámena jahňacieho za syr halloumi.

4
porcie
20 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
2 PL
2 ks
1/2 ks
2 ks
2 strúčiky
1 PL čerstvý
1 PL
200 ml (ideálne Guiness)
300 ml
2 PL
1/2 ks
2 ks
30 g
2 ks
100 g




Postup

  1. 1

    Veľkú hlbokú panvicu daj na silný plameň. Vlej do nej lyžicu olivového oleja. Keď sa rozohreje, daj naň variť nadrobno nasekaný syr halloumi. Dochuť čiernym korením a oprážaj sprudka 5 minút, alebo až kým nebudú jednotlivé kúsky syru opražené dohneda. Odlož bokom na neskôr.

  2. 2

    Do tej istej panvice prilej druhú lyžicu oleja, pridaj nadrobno nastrúhané cibule, osoľ, okoreň a pár minút orestuj za stáleho miešania na miernom plameni.

  3. 3

    Nastrúhaj ošúpanú mrkvu, nadrobno nakrájaj pór a pridaj do panvice. Pridaj pretlačný cesnak, nadrobno nakrájaný rozmarín a paradajkové pyré. Prilej pivo a pár minút var, až kým sa alkohol nevyvarí. Pridaj vývar a var 30 minút na miernom plameni, alebo až kým sa tekutiny nezredukujú. Nakoniec pridaj hrášok s opraženým halloumi a všetko dôkladne premiešaj.

  4. 4

    Ošúpané nakrájané zemiaky a batat povar 20 minút v osolenej vode. Hotové popuč spolu s maslom, žĺtkami a s nastrúhaným čedarom. Podľa chuti dosoľ a dolaď čiernym korením.

  5. 5

    Na plech ulož vrstvu syrového mixu a prikry to vrstvou pučených zemiakov. Pohraj sa s vidličkou a uprav vrchnú vrstvu podľa svojich umeleckých predstáv.

  6. 6

    Plech vlož do predhriatej rúry a peč 20 minút pri 180 °C, alebo až kým vrch nie je dokonale zlatistý a chrumkavý.

  7. 7

    Podávaj dozdobené napríklad s čerstvou čili papričkou, vňatkou, či nasekanou mladou cibuľkou.

  8. 8

    Instagram: walrus.buko

Diskusia k receptu

farbuska
Klasický pastiersky koláč (s mäsom) robievam a chutí. Tvoja vegetariánska verzia znie tiež sympaticky. Rada vyskúšam pre vegetariánov v rodine. Vďaka za inšpiráciu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia