Vegetariánsky boršč

sueclash - fotkasueclash, 18. októbra 2011
Vegetariánsky boršč
Foto: sueclash
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

250 g
500 g
2 strúčiky
750 g
3 stonky
750 g
500 g
30 g
1 a 1/2 l
 štipka
2 PL
1 zväzok
150 g




Postup

  1. 1

    Cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké kolieska. Paradajky prelejeme vriacou vodou, necháme 1 minútu pôsobiť, stiahneme šupku a dužinu nakrájame na kocky. Cesnak ošúpeme a na jemno nasekáme. Červenú repu umyjeme, ošúpeme a nastrúhame nahrubo. Zelerové stonky očistíme a nakrájame na tenké plátky. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na stredne veľké kocky. Bielu kapustu očistíme a nakrájame na tenké prúžky.

  2. 2

    Cibuľu podusíme na masle do sklovita. Pridáme zeleninu a asi 15 minút dusíme na miernom ohni. Prilejeme vývar, okoreníme soľou, korením, cukrom a citrónovou šťavou a necháme ďalších 30 minút povariť.

  3. 3

    Petržlenovú vňať umyjeme, nahrubo nasekáme a vmiešame do polievky. Polievku podávame s kyslou smotanou.

Diskusia k receptu

evusik
toto keď uvarím môjmu mužovi tak mi ruky, nohy pobozká :-) a fotka fakt super :-)
pacik
Ukladám, repy aj stonkového zeleru mám tento rok neúrekom a bez mäsa pre mňa ideálne :-)
foska
Dik za recept, borsc mame radi, dnes som spravila podla Teba a sme velmi spokojni, bol vyborny ;)
dominika30
dakujem uzasny recept ukladam!Borsc mam velmi rada, ale nejem ho, lebo som vegetarianka, teraz uz mozem pri takej super variante :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia