Foto: 2010
Tak to vyzera ze vsetci skor narodeny su v horuckovej priprave na sviatky , pecenim, varenim a darcekami spravit co najviac radosti zo skromnych Zobraziť celý popisTak to vyzera ze vsetci skor narodeny su v horuckovej priprave na sviatky , pecenim, varenim a darcekami spravit co najviac radosti zo skromnych dochodkov a rozpocet je stale ten isty...Tak tu prikladam recept na lacnu chutnu veceru ktoru som pred par dnami robil s velkym uspechom u nas doma penzistom zo zvyskov zemiakov od obeda. Daco podobne ma inspirovalo aj ked to bolo viac okorenene na nedavnej ceste v arabskych krajinach. Takze fasirka zo zemiakoveho pyre a fazule.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Varene zemiaky som pouzil co ostali od obeda , dal som ich do vo vacsej misky a vydlickou roztlacil na hrube pyre. Medzi tym som si ocistil a nakrajal na drobno cibulu a cesnak.A dal na rozohriaty olej zlahka oprazil pred koncom som pridal lyzicku sladkej papriky a rychlo preprazil a premiesal.
- 2
Cervenu umytu fazulu som zalial vodou osolil a dal do tlakoveho hrnca cca. 25 minut.Dlzku treba vyskusat zalezi aky typ fazule a aka stara je ... ( inac tento trik bez namacania suchej fazule je pouzivany v Indickom vareni hlavne so sosovicou.)
- 3
K roztlacenym zemiakom som pridal oprazenu cibulu , cesnak, uvarenu fazulu , vajicko a trochu susenej petrzlenovej vnate , osolil , okorenil a podla potreby pridaval struhanku aby som mal dobru zmes na fasirky. Vyformoval v ruke obalil v muke a odlozil na pol hodinu schladit do ladnicky. Vyprazal do zlatista na rastlinom oleji a nechal osusit na papierovej utierke.
- 4
Podavali sme s majonezou a kyslymi uhorkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Bougainvillea prave kvitnu v zahrade, tie cervene su asi najkrajsie.