Večera za 50 centov

2010 - bez fotky2010, 13. decembra 2010
Večera za 50 centov
Foto: 2010

Tak to vyzera ze vsetci skor narodeny su v horuckovej priprave na sviatky , pecenim, varenim a darcekami spravit co najviac radosti zo skromnych Zobraziť celý popisTak to vyzera ze vsetci skor narodeny su v horuckovej priprave na sviatky , pecenim, varenim a darcekami spravit co najviac radosti zo skromnych dochodkov a rozpocet je stale ten isty...Tak tu prikladam recept na lacnu chutnu veceru ktoru som pred par dnami robil s velkym uspechom u nas doma penzistom zo zvyskov zemiakov od obeda. Daco podobne ma inspirovalo aj ked to bolo viac okorenene na nedavnej ceste v arabskych krajinach. Takze fasirka zo zemiakoveho pyre a fazule.

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g uvarené
200 g varena
1
1 strucik
1lyzicka
1
 mleté čierne korenie
1/2 lyzicky  suseny




Postup

  1. 1

    Varene zemiaky som pouzil co ostali od obeda , dal som ich do vo vacsej misky a vydlickou roztlacil na hrube pyre. Medzi tym som si ocistil a nakrajal na drobno cibulu a cesnak.A dal na rozohriaty olej zlahka oprazil pred koncom som pridal lyzicku sladkej papriky a rychlo preprazil a premiesal.

  2. 2

    Cervenu umytu fazulu som zalial vodou osolil a dal do tlakoveho hrnca cca. 25 minut.Dlzku treba vyskusat zalezi aky typ fazule a aka stara je ... ( inac tento trik bez namacania suchej fazule je pouzivany v Indickom vareni hlavne so sosovicou.)

  3. 3

    K roztlacenym zemiakom som pridal oprazenu cibulu , cesnak, uvarenu fazulu , vajicko a trochu susenej petrzlenovej vnate , osolil , okorenil a podla potreby pridaval struhanku aby som mal dobru zmes na fasirky. Vyformoval v ruke obalil v muke a odlozil na pol hodinu schladit do ladnicky. Vyprazal do zlatista na rastlinom oleji a nechal osusit na papierovej utierke.

  4. 4

    Podavali sme s majonezou a kyslymi uhorkami.

Diskusia k receptu

dorisa
Vyzerá to skvele! Recept si ukladám. Ďakujem.
evanaaa
Taká fašírka môže byť dobrá, fazuľu by som dala červenú s konzervy, načo variť, používam ju často.Ale oplatí sa aj keď nemám zvyšné zemiaky, tie sa uvaria tiež rýchlo.
jody
Fazula a zemiaky, to je moje! Dakujem za vynikajuci a lacny tip! :-)
sovka62
Zo skúseností viem, že aj skromné jedlo môže byť veľmi chutné. A aké iné by mohlo byť to tvoje, keď základom sú zemiaky a fazuľa? Hneď by som si dala!
tinca
jaj, keby tam bolo aspoň kúštik mäska..:-)
baboja
Vynikajuci napad.Velmi sa mi to hodi.Hned zajtra vyskusam.
altyn
Vypadá to veľmi chutne, no ako píše @tinca , aspoň kúsok mäska... Čo ak by som tam dal nejakú šunku.. ? :-)))
2010
@michsamant , idem ti do kapusty robili sme tu zemiakovu fasirku ako Indicku " Allo Tikki" s chat masala a so super mango chutney.



michsamant
No veru ides, na Aloo tikki sa coskoro chystam :) len ich nemam ako polozit na taky tanier!! Kedy taky uvidim tu v obchode? Pekne bugenvilky...
2010
Aloo Tikki , ( nepridavam , caka na teba) ale poulicne jedlo Indie malo velky uspech.
Bougainvillea prave kvitnu v zahrade, tie cervene su asi najkrajsie.
michsamant
Ale len pridaj, ved mne to nevadi :) Bougenvilleu si tiez planujem zbudovat az sa prestahujeme. Asi rastlina, co najviac toho vydrzi... a este aj pekna stale.
2010
Vsak uz si doma, a budes sa nudit... :) ja uz balim kufre a mam rozvrtanych 5 restauracii, neviem kde mi hlava stoji.Bougenvillea ked chces aby ti kvitla , treba sa o nu nestarat, takze nepolievaj a nehnoj a potom kvitne ako diva.
kallista
Ja šikovnica.... zdvojnásobila som dávku a vajíčka dala iba jedno..., budeme mať čosi ako nákyp..:))



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia