Vyprážaný karfiol
Vyprážaný karfiol

Vyprážaný karfiol so zemiakmi fotorecept

helena10 - bez fotkyhelena10, 14. júla 2021
Vyprážaný karfiol so zemiakmi (fotorecept)
Foto: helena10

Chutná bezmäsitá klasika...

Suroviny

1 ks
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Karfiol uvaríme v osolenej vode. Vychladený rozdelíme na ružičky.

    Vyprážaný karfiol so zemiakmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si cestičko na obaľovanie z vajíčok, mlieka, hladkej múky a osolíme podľa potreby. A tiež aj strúhanku.

    Vyprážaný karfiol so zemiakmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Obaľujeme v cestíčku a následne v stúhanke.

    Vyprážaný karfiol so zemiakmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vypražame na oleji a ukladáme do hrnca, na dno ktorého dávame obrátený tanierik a naň kuchynskú servítku, aby vsiakol olej, ak je veľa.

    Vyprážaný karfiol so zemiakmi (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Uvaríme si medzitým očistené zemiaky nakrájané na kocky a uvarené si trocha omastíme. K vypražanému karfiolu so zemiakmi môže byť príloha: akýkoľvek zeleninový šalát, kompót, tatárska omáčka (podľa chuti).

Diskusia k receptu

cesminaz
Ja karfiol nepredváram, lebo jeho chuť sa vyvarí do vody. Vyprážam ho surový , len pomalšie. Ak raz skúsiš, pocítiš ten rozdiel v chuti :-) Inak vyprážaný karfiol zbožňujem, zjem ho len tak samotný :-)
farbuska
@cesminaz (15.7.2021 21:23)

Áno, ja tiež karfiol nevarím, obaľujem a vyprážam surový. Chuť je oveľa plnšia a je to aj zdravšie.
cesminaz
@Irenaw @farbuska máte pravdu, je skvelou chuťou :-) @marienka44 ja napríklad osolím celkom normálne pred obalením, tak ako ked ideš robiť vyprážané kura, alebo rezňe :-) Celú hlávku karfiolu bud rozlomím, alebo rozkrojím na 5-6 väčších kusov, opláchnem pod vodou, dobre otrasiem a potom dobre všade osolím. No a potom len zabaliť a pomaličky vyprážať a otáčať. Či je hotový skontrolujem tak, že pichnem tenkým špicatým nožom do najhrubšej časti a ak je mäkká, karfiol vyberiem :-) Je naozaj fantastickou chuťou :-)


zolik
@cesminaz (16.7.2021 22:08)
Pre Teba a pre mna Ano, ale bola tu v diskusii otazka ako sa dostane sol do karfiolu ak nie je uvareny v slanej vode! V takomto pripade treba uviest vsetky mozne sposoby a moznosti, nie len tie Nase automaticke. Ked uz nie Karfiol, osolit sa da aj muka, vajicka a aj do struhanky sa moze pridat sol. Po vyprazeni sa este tiez moze uz na tanieri posolit.
Dufam, ze uz to je slane dost mila @marienka44
zolik
@cesminaz (16.7.2021 22:32)
Jasne, ze bude. Otazka bola ako dostat do tohto vyborneho jedla sol. Ponukla som styri moznosti. Ty si ponukla piatu. Posolit priamo Karfiol. Len dufam, ze nebudu zuzitkovane vsetky rady v jednom. Lebo potom to uz bude na g..

jerica
Vyprážaný karfiol je u nás tiež v obľube, samozrejme aj s rezníkom. Každá gazdinka má svoj spôsob prípravy, ja karfiol dám na chvílu pariť, po naparení, osolím, obaľujem. Surový som tiež zvykla obaľovať, "len"po vypražení, bol viac napitý masťou či olejom, tak som volila miesto surového alebo vareného vo vode, dať na paru. Spokojnosť takto pripravený vypražený karfiol s chuťou do jedenia )
annajust
Ja karfiol najprv rozoberiem na ružičky povarim chvílku v osolenej vode, nechám vychladnúť. Potom obalím v trojobale a vyprážam. Podávam so zeleninovým šalátom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia