Vyprážaný karfiol fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 30. decembra 2012
Vyprážaný karfiol (fotorecept)
Foto: babkamt

Už som mala chuť na trochu zeleninky. Tak som spravila k obedu karfiol.

Suroviny

1 ks
2 ks
100 ml
 jemná
 na vysmážanie




Postup

  1. 1

    Karfiol som umyla , asi desať minút som ho povarila v slanej vode

    Vyprážaný karfiol (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z vajíčok , múky a trošky mlieka som si zarobila cestíčko. Do jednej misky som si dala múku , do druhej strúhanku.

    Vyprážaný karfiol (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Karfiol som osolila , obalila v hladkej múke , potom v cestíčku , nakoniec išiel do strúhanky.

    Vyprážaný karfiol (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zemiaky som ošúpala a dala variť so soľou. Pustila som sa do smaženia karfiolu.

    Vyprážaný karfiol (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vysmažené kúsky som položila na papierovú servítku , nech stečie prebytočný olej.

    Vyprážaný karfiol (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zo zvyšku cestíčka som upiekla dva pagáčiky.Uvarené zemiaky som scedila . Naservírovala som ich na tanier , pridala som karfiol a tatarskú omáčku.

    Vyprážaný karfiol (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

honestka
ako klasika fajn.
Ja ho vsak teraz uz vzdy peciem len v rure, bez predvarenia a pri podavani polejem omackou, ktoru si narychlo uvarim.
Vsetky druhy mozem bez problemov a nma tiez caka krasna hlavka na novy rok ako priloha.
mam dojem, ze tu je niekolko sposobov na rurove pecenie.
babkamt
@honestka ešte som ho nerobila v rúre. Viem , že je zdravší , lebo neobsahuje toľko tuku. Ako dlho ho pečieš v rúre a na akom stupni ?
kimlo
Ja som ho raz robil v rúre, podľa jedného receotu tu na Vareche a nebol taký dobrý ako klasicky vyprážaný.
marta23
10 minút variť karfiol ( v celku alebo rozobratý na kúsky?) - nie je to veľa pred vypražením?
dogagador
ja si uvarim karfiol na "al dente" a polejem ho oprazenymi brezlami, podavam so zemiakovym pyre a kompotom a je to lepsie, ako vyprazany
aroooo
súhlasím s @kimlom , raz som ho robila v trojobale a dala do rúry piecť pokvapkaný olejom a nebolo to ono, bolo tam dosť cítiť múku, tak som dala na panvicu ešte trochu oleja a ešte som ho musela na nej trochu poootáčať, až potom to bolo to pravé orechové...., ale fašírky na plechu v rúre sú dobré,
babkamt
@dogador , karfiol na strúhanke mám aj ja rada. @aroooo vysmážaný je určite ťažší ale aj podľa mňa omnoho lepší.
honestka
@babkamt : peciem pri teplote 190 st. do 30 minut-Doba pecenia asi vsak zalezi na rure, ja mam plynovu, karfiol NEotacam;
Vzdy ho obalujem najprv v hustejsom cesticku, necham dobre odkvapkat az potom v struhanke - najlepsie nam chuti s japosnkym "Panko" len kvoli tomu ze je velmi lahucke, niekedy k normalnej struhanke primiesam hrubsie podrvene cerialove kukuricne lupienky, alebo parmezan;
Obcas tiez pred dopecenim posypem hrubsie nastruhanym pikantnym syrom.
Este nikdy sme ho nemali nedopeceny a chuti vzdy velmi dobre, obcas urobim klasicky v trojobale a vyprazeny.

Pouzivame hodne zeleninu ako samostatne jedla alebo ako doplnok takze menime druhy. teraz v zime najcastejie pecieme v rure hlavne hodne mixovanej korenovej zeleniny.
Skus takto ako budes spokojna - zarucujem, ze nebude suchy.

Pekne chvile s rodinkou pri dnesnom silvestrovom programe
babkamt
@honestka ďakujem , že si si našla čas a odpovedala si na moju otázku. Ja mám elektrickú rúru. Nabudúce skúsim upiecť karfiol podľa tvojich rád.Ešte mám jednu otázku. Nepokvapkáš karfiol pred pečením olejom ? Prajem ti všetko dobré do Nového roku.
1x li
milina
Nikdy karfiol pred vyprážanim nepredváram.
babkamt
@ur čite sa dá vysmažiť karfiol aj bez predvárania. Ja ho však trochu povarím. Tak som zvyknutá. Každý si spôsob prípravy prispôsobí tomu, ako mu to vyhovuje. Pekný večer ti prajem.
kimlo
Aj ja ho obváram, a v neprikrytom hrnci, vraj vtedy unikajú tie látky z ktorých sa prdí... Ako hovoril brilantný kuchár Babica, všetky "košťáloviny" by sa mali obvariť v neprikrytom hrnci... :-)
babkamt
@kimlo ja som tiež zvyknutá karfiol trochu obvariť, no nerozvariť. Doteraz som ho varila zakrytý. Vieš ako sa hovorí: kto grgá a prdí, zdravie si tvrdí. Nabudúce ho budem variť podľa tvojich rád. Na záhrade mám pcr papriku. Už pekne sčervenela. Niečo sa mi marí, že ty si pridal výbornú paprikovú pomazánku z nej. Musím ju pohľadať. Alebo mi to uľahčíš a pošleš mi link?
babkamt
@kimlo kamarát, ty si ale rýchly:-) Ďakujem za link. Nech ju nabudúce nehľadám, zapíšem si ju do zošita. Keby som si myslela, že mi tak rýchlo odpovieš, už by som ju mala teraz v pohári.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia