Vyprážané hrachové pagáčiky

haston - fotkahaston, 27. júna 2010

Pretože sa mám v strave vyhýbať podľa možnosti mäsu, snažím sa konzumovať viacej zeleniny a strukovín. Uvedomujem si, že ani vyprážanie nie je zdravé, Zobraziť celý popisPretože sa mám v strave vyhýbať podľa možnosti mäsu, snažím sa konzumovať viacej zeleniny a strukovín. Uvedomujem si, že ani vyprážanie nie je zdravé, ale pagáčiky sa dajú aj upiecť.

Suroviny

350 g
200-250 g
50 g
1 ks
1 strúčik
1 ks
podľa chuti
Na obaľovanie:
podľa potreby
2 ks




Postup

  1. 1

    Suchý hrach namočíme na noc do vody. Na druhý deň ho uvaríme domäkka, pred dovarením posolíme. Uvarený scedíme a prelisujeme cez sito. Na pokrájanej slaninke s cibuľou udusíme nadrobno nakrájané huby. Strúčik cesnaku rozotrieme so soľou.

  2. 2

    Hrach, huby, cesnak,vajce a čierne korenie spolu zamiešame a formujeme menšie pagáče, ktoré obalíme v klasickom trojobale. Ak by sa nám videla hmota riedka, zahustíme ju trochou strúhanky/ovsených vločiek. Vypražíme a podávame so zemiakmi a/alebo ľubovoľným zeleninovým šalátom.

  3. 3

    Pochopiteľne, koreniny sa môžu obmieňať podľa vlastnej chuti, aj vzájomný pomer hrachu a húb sa môže zmeniť, prípadne to niekto obohatí o zvyšky pečeného či iného mäsa.

Diskusia k receptu

kuchticka
tiez sa mi paci tento recept, musim vyskusat, iba nemam cerstve lesne hubym ozem pouzit iba z obchodu.
zdezda
:-) výborný recept, viem si predstaviť urobiť to aj z fazule-bôbovice, vďaka za nápad :-)
haston
kľudne sa môžu použiť kupované huby (najmä hliva má aj priaznivé zdravotné účinky).
fazuľa je tiež použiteľná, ale hrach sa celkove menej využíva, hoci si to nezaslúži. preto som použil hrach :-)