Výborný uhorkový šalát na zimu

olinecka - fotkaolinecka, 23. júla 2014
Výborný uhorkový šalát na zimu
Foto: olinecka

Tento šalat je vynikajuci v zime,pripomina pri jedeni v zime horúce leto.

40 minút
príprava
20 minút
na 80 °C

Suroviny

2 kg stredné
4 ks veľká
4 ks veľká
1 bal. alebo zelko
0,5 l
1 kg




Postup

  1. 1

    Uhorky ,papriku umyjeme necháme odkvapkať.Cibuľu,ktoru sme očistili nakrájame natenko tiež papriku a uhorky si nastruhame na kolieska aj zo šupkou.

  2. 2

    Takto pripraveny šalat zalejeme octom pridame deko a cukor premie šame v hlbšej mise a zakryjeme.

  3. 3

    Necháme postať 24 hodín potom plnime do poharov a sterilizujeme 20 minút.Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

izabella929
@olinecka...robievam tieto uhorky, ale podľa maďarského receptu...mám tu kápiovú čalamádu...dávam toľko cukru koľko octu a nič iné...nechám prevrstvené stáť do rána..nemiešam...ráno pridám lyžičku prášku na zaváranie a dám do pohárov...nesterilizujem...mám jeden pohár ešte od vlani a je úplne super...aj tvoj recept vyzerá byť super...)že vraj sterilizácia je istota...šikuľka...
olinecka
@izabellka929 ďakujem za komentik,ale vyskušaj a v zime ku takemu rizotu či pečenemu kurčaťu paráda!!!!!pekny dník!!!!!!
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
@ Izabella929 vás recept sa mi páči,tu píšete nesterilizujete a vo vašom recepty sterilizujete,prosím upresnite mi,chcem nakladať kapiu.Ďakujem.
Uhorky nezavaram u nás nejedame,ale recept chvalim@ olinecka,peknepopisanie.
izabella929
Iba...ospravedlňujem sa...splietla som si recept s receptom čalamády z Maďarska...prešla som si znovu album a mám tam veru na 80st. 15min..mám v albume recept na čalamádu, ktorá sa nesterilizuje...prekladá sa zelenina zasype cukrom a octom a nechá sa do druhého dňa stáť v chlade...tento kápiový recept doporučujem, je to vynikajúce...
izabella929
olinecka...mám ešte kopec uhoriek...určite vyskúšam v malom množstve...potom napíšem...)
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
@ izabella929 ďakujem :-)
kucharka100
Poznám a robievam skoro rovnaký, mám ho aj vo svojich receptoch. Je výborný k mäsku ako príloha.
sovka62
Skoro rovnaký som robievala roky, kým sme mali vlastné uhorky a hlavne v čase, keď uhorky na trhu neboli od jesene do neskorej jari. Vtedy som uhorky skúšala zachovať na zimu rôznymi spôsobmi, napr. aj mrazené. Ale tento spôsob bol naozaj najlepší spôsob, šalát chutil skoro úplne rovnako ako čerstvý.
1x zdezda
olinecka
@sovka ďakujem za komentik a som rada ,že niekto robil tento šalat a vie ,aky je výborný v zime.Ja mam veľa uhoriek a dufam ,že ešte take 2-3davky budú.Pekny dník.!!!!!!!!
xlienka
Jedna otazočka...ozaj až 1kg cukru?? ;) vďaka za odpoveď
ivav
Ja dávam 1/2 kg cukru. Na 5 kg zeleniny /uhorky, cibuľa, paprika, strúhaná mrkva, príp. neskorá kapusta, spolu 5 kg / nasypem 1 deko, 1/2 lit. octu a 1/2 kg kryšt. cukru, tak to stojí celú noc, ráno naložím do fliaš a sterilizujem 15 min. pri 80 stup.
gubics
Práve som si doniesla uhorky zo záhrady ,idem vyskúšať.
gitka61
Prave som uhorky dokoncila presne podla tvojho receptu a su vynikajuce vela receptov som uz vyskusala ale toto je zatial podla mna naj naj urcite este 2 krat spravim dalkujem za fajn recept davam5*
ajfel1
1 kg cukru sa mi vidí veľa, nechcem robiť uhorkový kompot.
izabella929
@olinecka...robievam tieto uhorky, ale podľa maďarského receptu...mám tu kápiovú čalamádu...dávam toľko cukru koľko octu a nič iné...nechám prevrstvené stáť do rána..nemiešam...ráno pridám lyžičku prášku na zaváranie a dám do pohárov...nesterilizujem...mám jeden pohár ešte od vlani a je úplne super...aj tvoj recept vyzerá byť super...)že vraj sterilizácia je istota...šikuľka...
olinecka
@izabellka929 ďakujem za komentik,ale vyskušaj a v zime ku takemu rizotu či pečenemu kurčaťu paráda!!!!!pekny dník!!!!!!
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
@ Izabella929 vás recept sa mi páči,tu píšete nesterilizujete a vo vašom recepty sterilizujete,prosím upresnite mi,chcem nakladať kapiu.Ďakujem.
Uhorky nezavaram u nás nejedame,ale recept chvalim@ olinecka,peknepopisanie.
izabella929
Iba...ospravedlňujem sa...splietla som si recept s receptom čalamády z Maďarska...prešla som si znovu album a mám tam veru na 80st. 15min..mám v albume recept na čalamádu, ktorá sa nesterilizuje...prekladá sa zelenina zasype cukrom a octom a nechá sa do druhého dňa stáť v chlade...tento kápiový recept doporučujem, je to vynikajúce...
izabella929
olinecka...mám ešte kopec uhoriek...určite vyskúšam v malom množstve...potom napíšem...)
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
@ izabella929 ďakujem :-)
kucharka100
Poznám a robievam skoro rovnaký, mám ho aj vo svojich receptoch. Je výborný k mäsku ako príloha.
sovka62
Skoro rovnaký som robievala roky, kým sme mali vlastné uhorky a hlavne v čase, keď uhorky na trhu neboli od jesene do neskorej jari. Vtedy som uhorky skúšala zachovať na zimu rôznymi spôsobmi, napr. aj mrazené. Ale tento spôsob bol naozaj najlepší spôsob, šalát chutil skoro úplne rovnako ako čerstvý.
1x zdezda
olinecka
@sovka ďakujem za komentik a som rada ,že niekto robil tento šalat a vie ,aky je výborný v zime.Ja mam veľa uhoriek a dufam ,že ešte take 2-3davky budú.Pekny dník.!!!!!!!!
xlienka
Jedna otazočka...ozaj až 1kg cukru?? ;) vďaka za odpoveď
ivav
Ja dávam 1/2 kg cukru. Na 5 kg zeleniny /uhorky, cibuľa, paprika, strúhaná mrkva, príp. neskorá kapusta, spolu 5 kg / nasypem 1 deko, 1/2 lit. octu a 1/2 kg kryšt. cukru, tak to stojí celú noc, ráno naložím do fliaš a sterilizujem 15 min. pri 80 stup.
gubics
Práve som si doniesla uhorky zo záhrady ,idem vyskúšať.
gitka61
Prave som uhorky dokoncila presne podla tvojho receptu a su vynikajuce vela receptov som uz vyskusala ale toto je zatial podla mna naj naj urcite este 2 krat spravim dalkujem za fajn recept davam5*
ajfel1
1 kg cukru sa mi vidí veľa, nechcem robiť uhorkový kompot.