Uhorkový losos

basky - fotkabasky, 23. marca 2013
Uhorkový losos
Foto: basky

Môj dnešný obed bol pokusný, ale kedže veľmi chutil, tak ho dám aj sem.

2
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

2 filety
6 ks (malé)
Príloha:




Postup

  1. 1

    Do hrnca dáme maslo a necháme ho rozpustiť. Pridáme lososa a po jeho stranách dáme ešte maslo, prípadne pod neho... Zakryjeme a necháme dusiť. Zapneme si rúru na 180°C.

  2. 2

    Nakrájame si uhorky na malé kúsky. Lososa priebežne kontrolujeme a otáčame dovtedy kým nie je pekne opečený.

  3. 3

    Preložíme ho do zapekacej misy. Lososa potrieme horčicou a posypeme nakrájanými uhorkami. Osolíme, okoreníme a vložíme prikryté do vyhriatej rúry. Pečieme ešte cca. 15 minút, vypneme rúru a necháme ho ešte v nej kým je teplá. Podávame s uvarenou ryžou.

Diskusia k receptu

afataga
takto utyrat take kvalitne maso, to veru nedokaze kazdy
angast
to je znojenský losos ?
pokusy rob radšej na pangasoch na losose máš tu spústu výborných
receptov
radox1
chudak losos,speceny na pilinu,ale este treba skontrolovat vydlickou,co ak nahodou je este nedorobeny.
ethanel
No moc taketo recepty nekomentujem ale dnes naozaj uz musim. Prepacte ja viem ze kazdemu chuti nieco ine ale toto je naozaj znehodnotenie pekneho kusu lososa, k receptu, nechapem naco ho dusite, peciete a este aj 10 minut postat v rure :/ tak ako tu uz bolo spomenute je to znehodnotemie ryby a tento recept urcite nikto pri vareni nepouzije, paci sa mi poznamka od uzivatela @angast a ma pravdu. No ale ak Vam chutil vsetko je v poriadku, kombinacia, uhoriek, susenej vnate, korenia 4 farieb a bylinkovej soli... nechapem preco na rybu ktora sa da upravit na 100 sposobo a pritom nepokazit jej delikatnu chut ,, teda ak nie je prerastena,, ... No a teraz ma Varechaci ukamenuju lebo takeho to ma tu nepoznaju :)
angast
@basky
prepáč, že som tak vybuchol, ale znehodnotiť také jedlo je hriech
havino
@ethanel , súhlasím s tebou do bodky, tiež len dúfam, že nik tento recept nepoužije, ked už,aspoň spôsob prípravy tak kvalitnej suroviny, veľká škoda dobrej ryby, kedže si vážim jedlo, musela som, pardon @basky
havino
malo byť, dúfam, že spôsob prípravy, dusenia, pečenia, nik nepoužije
lusinkab
@ethanel :-) nikto ta tu neukamenuje kazdy kto sa ako tak vyzna v rybach a vareni bude s tvojim nazorom aj nazormi ostatnych len suhlasit. Ono jej to mozno chutilo ale zas za seba poviem ked si kupim nejaku rybu co som pred tym este nerobila alebo aj maso (ako naposledy kengurku) tak si pekne prestudujem dobu varenia,sposob pripravy atd ... ale nie kazdy to tak asi robi a uplne zdielam nazor ostatnych,ze je to znehodnocenie jedla :-(
lusinkab
@ethanel :-) nikto ta tu neukamenuje kazdy kto sa ako tak vyzna v rybach a vareni bude s tvojim nazorom aj nazormi ostatnych len suhlasit. Ono jej to mozno chutilo ale zas za seba poviem ked si kupim nejaku rybu co som pred tym este nerobila alebo aj maso (ako naposledy kengurku) tak si pekne prestudujem dobu varenia,sposob pripravy atd ... ale nie kazdy to tak asi robi a uplne zdielam nazor ostatnych,ze je to znehodnocenie jedla :-(
petra69
Ahaaa, aka kritika... Mala si k tomu urobit "PURE", vsetko by potom bolo ok :)
helanka
waw, to je ozaj vrazedny recept nielen na chudaka salmona, ale na vsetky ryby robene sposobom pripravy takouto dlhodobou upravou.
sp.
pusta
nuž ja neviem, ale tu je uvedená doba prípravy 40 minút pri teplote 180 stupňov C, pri pečení je to na rozpálenom tuku prudko opiecť cca 3 minúty po oboch stranách v závislosti od hrúbky filetu z ryby - vid moju diskusiu s @ethanel pri jeho rp Pražma kráľovská pred 3 dňami. Losos je tiež delikatesná ryba, vyžadujúca krátky čas prípravy, aj na dusenie je to pridlhý čas + zapekanie v rúre a ešte nechať v rúre - to snád nie? sušené bylinky s lososom nekamarátia, ani to dalšie korenenie. čo dodať? pre tých, čo ryby ešte nikdy nerobili hádam len toľko, že toto je presne spôsob, ako sa ryba nikdy robiť nemá!!!
mesiar50
@lusinkab
Ahoj.jedol som už všeličo možné medzi inými aj pštrosa,slimáky,chobotnicu,ale akú chuť može mať gengura resp.kengurka ?
@Basky
A k tomuto receptu iba tolkoto:
Že ryba je jeden zo živočíchov na našej planéte
ktorá sa tepelne upravuje v najkratšom čase.Prepáč
@Basky ja keď niečo neviem tak si vyhladám recept preštudujem ho nejaké zmeny tam spravím,ale technologický postup prípravy zásadne nemením.Myslím tým tepelnú úpravu atď.Pravdepodobne si to nemala prehútané čo s tým lososom.Dúfam,že ma neukameňuješ ja ťa tiež neodcudzujem a naozaj som ti nechcel nijak ublížiť prajem ti všetko dobré.
basky
:-( kritiku beriem a mate pravdu mala som si lepšie naštudivať prípravu ryby a podobebne. Keby sa dalo tento recept vymažem nech ho už nikto na svete nezbadá. Ospravedlňujem sa. O príprave rýb veru veľa tohho nevie, ale chutila a to je pre mňa hlavne... Recept je už aspoň medzi skrytými, aj keď sa da vyhľadať. Ešte raz sorry za spôsobenie šoku....
pusta
@basky , toto si od teba veľmi vážim...ale práve pre toto ho tu nechaj, ak to teba neobťažuje.
lusinkab
@basky netreba nic vymazovat nie si prva ani posledna co takto dlho pripravovalo lososa ver mi :-) lososik to nejak prezije uz je aj tak v tvojom brusku a mozno aj vonku :-))))) rybky staci bud piect v rure alebo len na panvici z jednej z druhej strany.
a pre @mesiar50 bola to velmi zaujimava chut my sme mali marinovany steak z kengurky a mne to chutilo ako divina :-) ale velmi mi tu chutilo a vraj sa odporuca aj pre ludi s vysokym cholesterolom kedze je este zdravsi ako kuracie alebo morcacie prsia :-) pridam ti aj fotku dufam,ze to basky vadit nebude :-)





mesiar50
@Basky
Vážim si ťa @Basky niekedy je aj zlé na niečo dobré
Tvoje rozhudnutie rešpektujem ale aj z takýchto
receptov vypliva nejaké poučenie z čoho som sa
vela laikov naučí resp.zdokonalý.Prajem ti krásny deň
pusta
@basky , nevzdávaj to - pozri, koľko pozitívnych prístupov pre tvoj rýdzi charakter :-)
mesiar50
@lusinkab
Narobila si mi chúťky ! Ale som sa dostal k novým poznatkom čo som rád.Si velmi láskavá,že si priložila
aj foto. teraz si to viem na živo predstaviť o čo vlastne ide,i keď s tou chuťou to bude ťažšie.
Ale divínu som jedol neraz a jedlo si mi pekne popísala. Ďakujem ti pekne lusinkab.Prajem ti všetko dobré.pa

@Bask
V predošlom komente som vynechal *** z čoho som sa
aj ja priučil, čoho sa treba varovať.*****
Tvoju nelahkú situáciu si zvládla suverénne máš moje
sympatie.Prepáč,že som z lusinkab preberal kenguru
pri tvojom recepte.Pekný deň ti prajem
basky
No už som poučená a na budúce veru takto rybu robiť nebudem... Aspoň som odstašujúci príklad... :-)
A vôbec nevadí, že Ste tu tú kengurku porozoberali, mňa to tiež zaujíma... :)
tiginko
no tá chudera už je naozaj poriadne porozoberaná :-)
ethanel
@basky je malo ludi co si priznaju chybu a ty si to dokazala a nas moj velky obdiv ze si zniesla taku ostru kritiku a preto si ta naozaj vazim, poviem ti tajomstvo ;) ja sice varim ale tiez nie som vsevedko a ked sa pustam do niecoho noveho alebo idem pracovat s novou surovinou velmi dobre si ju nastudujem a pohladam vsade co najviac informacii kde sa da o jej priprave, nehanbim sa za to naberiem inspiraciu, skusim recept a ked sa mi nepozdava tak ho pozmenim. Je mi luto ze akurat ty si musela byt prave ta prva co si musela vypocut moju prvu vacsiu kritiku na vareche ale akurat ked som si otvoril varechu tak na mna vyskocilo toto cudo judo :) ... Krasny pozdrav z UK
ethanel
@lusinkab jedol som to raz a bolo to vyborne skoda ze nam tu kengura nebeha po cestach :) inac hned ako som zbadal foto dal by som si ho este raz. Ja nakupujem niekedy tu ked sa mi tachcie nieco exotickeho  www.osgrow.com/aboutus.php...
este ze to je len 20 km od Bath ;)
palokuchki
@basky , ja ta tiez obdivujem ako si prijala tolko kritiky. S takymto pristupom sa aj vela veci naucis a na Vareche sa je co ucit. Je tu vela skusenych varechacov co radi poradia aj pomozu.
mesiar50

@alena
Na tablete sú to znaky na smejkov resp.smajlíkov
mrzí ma,že sa to tam u vás neznázorňuje
lusinkab
:-) @mesiar50 nie je zaco ja velmi rada skusam nove veci :-) @ethanel ked som to prvy krat videla v obchode tak som neverila vlastnym ociam az som sa predavaca normalne opytala ci to je vazne z kengurky :-) tak som to hned supla do kosika,pogooglila a odvtedy to robim dost casto kedze cena je priajatelna a trosku zmeny nezaskodi :-) ale na tej stranke je teda pekna zbierka tych exotickych pochutok :-) @basky tebe prajem len to naj v peceni,vareni a aj v zivote kedze uz len z tvojho postoja z teba vychadza dobro :-) xxxxxxx
mesiar50
@alena
Ale ako tak rozmýšlam neviem čo ťa vzrušujú moje písmenká keď to nie je určené pre teba.
basky
@mesiar50 ja som tie tvoje smailíky pochopila ;-) ďakujem...
@ethanel vďaka... kritiku samozrejme nemam rada asi ako každý, ale dokážem ju prijať a spracovať :-) S týmto mojim čudom som to veru prepískla, čo už....každý sa učí...mňa variť nikto neučil a tak sa snažím tu od Vás varecháčov čo to priučiť.... :-)
@palokuchki veru je sa čo učiť, vďaka...
@lusinkab veru to pečenie mi ide 100x lepšie ako to varenie, hihi... ďakujem za povzbudenie (všetkým) ...
havino
@basky , prijmi moju srdečnú poklonu za tvoju pokoru a slušnosť, Naozaj si kritiku uniesla excelentne. Každý sa učíme na vlastných chybách. Ver, že prípravu kvalitného lososa a aj nie v dnešnej dobe najlacnejšej suroviny si zapamätáš, utkvie ti v pamäti určite a verím,že v budúcnosti sa pri jeho príprave aj pousmeješ, ale podstatné je, že určite si aj na základe tejto kritiky na ňom možno viac pochutíš, ked si ho pripravíš, ako ti radia skúsení varecháči. Mňa osobne si milo prekvapila svojim prístupom. Naozaj by bola veľká škoda, keby prečítal tvoj recept niekto, kto tiež ide prvý krát pripraviť tak dobrú rybu a pripraví tvojim spôsobom. Nepochybujem,že tebe ten tvoj chutil, to neriešim,ale uvidíš, že na budúce bude ešte chutnejší, vtedy si určite porovnáš chute. Pekný deň ti želám.
lusinkab
neboj ono sa do vsetkeho dostanes :-) ja som zacala varit az v 19tich nieze by som pred tym nic nevarila ale moja mamka je taka,ze kuchyna je jej posvatne miesto :-) ... no a ked si teraz spomeniem na niektore svoje vytvory tak sa mi az smiat chce :-) a to nehovorim ako knedliky leteli von oknom alebo kolko veci co boli nejedle isli do kosa :-) ale clovek ked chce tak sa nauci a hlavne ked ta to bavi tak je to o to lepsie :-)
mesiar50
@Basky
Máš moju podporu.Budeš potrebovať poradiť ohladom mesa rád ti pomožem.Mnohý mi píšu aj na tajné
správy.Každému rád odpíšem resp.poradím samozrejme ak budem vedieť.Nikto nemá rád kritiku
ani ja nie.Ty si to zvládla bravúrne máš moj obdiv.Pá
mijaita
@mesiar50 tenhle recept me miji, ale presto ctu i diskuze k takovym receptum. A take jsem nevedela co ty hvezdicky znamenaji. Proc ti vadi, ze se @alena45 zeptala? Kdybych to cetla driv nez ona, zeptala bych se tez! Jinak smajlik jako takovy je dvojtecka, pomlcka a zavorka ! :-)
mesiar50
@mijata
Asi si si nevšimla čo mi odpísala @Basky
Prosím ťa a ja ako dovídím tam k tebe čo sa ti tam znázorňuje?Píšem z tabletu zatlačím na smejka asi
tolko.Ale hlavne,že to basky pochopila.A druhá vec
keď aj tebe to tak vadí tak si toho nevšímaj prosím.
pusta
@basky , nič sa nedeje, si slušná a prijala si hoci ostrú, ale dobre mienenú kritiku. si veľmi čestná.
neboj, naučíš sa!!! ja som samouk, len málo kto mi poradil v tvojom veku, časom som sa vlastnými chybami naučila, a to asi každý z nás skôr či neskôr. ak niečo budeš potrebovať, rada ti poradím, ak budem vedieť. tiež neviem všetko... :-) neboj sa spýtať, to naozaj nie je žiadna hanba
veľmi ti držím palce a prajem dobré varenie
afataga
aj ja som rada, ze si to zobrala sportovo, ako ti tu uz radili, ked ides nieco robit prvy krat, popozeraj na nete, losos sa moze robit aj medium kto ma rad a myslim, ze tie uhorky sa k tomu naozaj nehodia, staci sol, rasca, citron, ja davam aj citronovy tymian
mijaita
@mesiar , mne to nevadi, jak jsi na to prisel? Ale protoze vidim pet hvezdicek, zeptala jsem se. Ano, pochopila jsem, a nejen to. A napsala jsem ti ve velice pratelskem tonu !
alena45
prečo ste mi vymazali ten krásny komentár, že sa mám držať na míle ďaleko ? Ja som sa nesťažovala, ja som sa zasmiala.
mesiar50
@mijata
Ja ti tiež píšem v priatelskom tóne,že sa do mňa
prestaň obúvať láskavo.A hlavne sa nestaraj o mojich
nepodarených smejkov,ale o recepty.Ale niečo ti prezradím tebe aj alene,že aj u mňa sa miesto smejkov
znázorňujú iba rozne znaky



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia