Údený bôčik

2010 - bez fotky2010, 6. októbra 2012
Údený bôčik
Foto: 2010

Nie vsetci zijeme kde je zimsie a mozeme udit studenym dymom , co je dost tazke ked je vyse 30 C. Takze bocik Zobraziť celý popisNie vsetci zijeme kde je zimsie a mozeme udit studenym dymom , co je dost tazke ked je vyse 30 C. Takze bocik udeny teplym dymom.

Suroviny

marinada:




Postup

  1. 1

    Bocik aj s kozou , najpr kozu narezeme ostrym nozom na kocky. ( Len cez kozu nie maso). Marinadu si pripravime tradicnu ja som robil trochu inu dame do sacku a zmiesame a poriadne vmasirujeme do bocika , zavrieme ( vytlacime vzduch) a dame do ladnicky otacame 2x cez den. nechame niekolko dni ja som mal 3.

  2. 2

    Vyberieme z marinady a dame na tanier do ladnicky a nechame cez noc osusit. Na druhy den poolejujeme a votrieme do koze hrubu sol. Rozpalime grill a dame pod grill zapiect az koza zacne praskat cca 15 -20 minut.

    Údený bôčik  - obrázok 2
  3. 3

    Pripravime si udiaren a dame najprv kozou dole udit , otocime niekolko raz ja som robil cca 3 hodiny pri cca 70 C.

Diskusia k receptu

2010

Jeden z dovod preco som pridal tento sposob je ze mi bolo luto vyhodit kozu z bocika , ktora pri studenom udeni skonci cez zimu pre vtacikov ale tymto sposob je perfektna chrumkava tak ako sa pripravuje v anglickym krajinach -crackling.


lusinkab
ty si ale provokater,po bod dva by to este islo ale kde to vyudit :-( no skoda pre mna len peceny v rure. Inaksie co sa tyka tych anglickych jedal tak roast pork belly with crackling milujem :-)))) myslis si,ze po bod dva mozem urobit podla teba a potom s tym sup do rury?
pusta
tak tento bôčik by som si dala s veľkou chuťou. výborný recept!!!
2010
@lusinkab , ked chces mat crackling , tym ze to bolo na mokro marinovane treba to dat z vrchu vysusit a potom naolejovat a posolit inac sa ti tazko podari. Robili sme aj ako- marinated pork belly roast- bez udenia .



lusinkab
dakujem :-) tak ja vyskusam teda marinovany kedze stale mame len klasicky roast sol a cesnak ;-) na obmenu chcem vyskusat tento tvoj
2010
zmeneny postup, bocik s kozou narezanou na 1cm ,marinovany na sucho 2 dni v ladnicke , udeny na teplo 3 hodiny orechovym drevom hickory, dany do BBQ natrety glazurou z thajskej sladkej chilli omacky a pomarancovej stavy na 45 min..Spica.


tiginko
ak chuti tak ako vyzera, tak to musi byt bozske...



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia