Trubičky z kefíru

redakcia - fotkaredakcia, 15. februára 2010

Suroviny

300 g
250 g
5 PL
1 ks
Sneh:
5 ks
300 g
1 PL
 štipka




Postup

  1. 1

    Z hladkej múky, tuku a kefíru vypracujeme cesto, ktoré necháme do druhého dňa uležať v chladničke. Na druhý deň cesto vyvaľkáme na plát tenký 2 – 3 mm, narežeme z neho asi 3 cm široké pásiky a tie omotáme okolo trubičkových foriem. Jednotlivé trubičky zľahka potrieme vajíčkom.

  2. 2

    Pečieme v rúre predhriatej na 180 – 190 stupňov Celzia dozlatista. Upečené a vychladnuté trubičky plníme snehom z bielkov.

  3. 3

    Príprava snehu: z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme po troškách práškový cukor, ocot a štipku soli, opatrne všetko zamiešame a necháme v pare prehriať.

Diskusia k receptu

Vymazať
jaroslava31
Toto poznám vo verzii 750 g hl múky, 1 cera, 1 Hera, 1 kelímok acidofilného mlieka, soľ. Dobrý recept na lístkové cesto. Výborné štrúdle a aj na slano.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia