Troškove rezne

bozulka - fotkabozulka, 13. januára 2011

Tieto rezne varil pan režisér Z.Troška a ja som od neho recept prevzala.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

4-6
1-2
  alebo mlieko
podľa potreby
strúčiky
 na vysmážanie




Postup

  1. 1

    Hrubšie rezne trochu naklepeme osolíme potrieme rozmačkaným cesnakom,dobre pritlačíme strúhanku /môžeme vtlcť / a dáme do vajíčka . Vo vyššej vrstve oleja pomaly vysmážame do červena.Podávame s ryžou ,rôzne upravenými zemiakmi alebo len tak so zeleninovým šalátom.

Diskusia k receptu

jezibabka1
Pána Trošku milujem, rezne tiež, takže niet čo riešiť, zajtra budú na obed:) @bozulka vďaka za receptík:)
bozulka
@je žibabka určite budú chutiť...my ich milujeme tak ako Z.Trošku a jeho filmy.
babidka
len to pivko neviem kde patri ?:-) na pitie je ho malo:-)))))
bozulka
@babidka , ja dávam pivko miesto mlieka,už roky to tak robím.Čítala som to od pani Soni Štěpánkovej /manželka Z.Štěpánka-herca/. a potom zbytok čoho je dosť tak "využiješ" volným spôsobom.
bozulka
Prepáč som trošku roztržitá - pivo dávam samozrejme do vajíčok,na jedno vajíčko asi PL piva,možno dve PL viac nie.Vieš to bol môj vôbec prvý recept.Vtedy som bola rada,že som to vôbec zvládla pridať.Vidíš ako sa vzdelávam vďaka Vareche!!!!!
jezibabka1
tak pivko som dala kam patrí, rezne som urobila a že - OOOOHHHH, MŇAAAAAAAAM!!! :) @bozulka , ešte raz, dík:)
bozulka
@je žibabka, som rada,že chutili,tencesnak robí úžasnú chuť a tým že sa len vysmážajú tak sú ako pampúšiky.Len mi je ľúto,že ten recept je taký nedokonalý.Až ich budem robiť tak nafotím a doplním.
bozulka
@marianne69 , dúfam že si pochutnáte.To piva som sa naučila dávať do každého vajíčka keď robím akékoľvek rezne.Vraj to menej pije tuku.
marianne69
@bozulka dielo dokonane,boli vynikajuce,dostala som od mojho gazdu pochvalu,ze aj castejsie take mozem robit:-)On ma radsej rezne z krkovice,ze su stavnatejsie, ako z kare a zrovna som mala take pekne 4 kusy v mraziaku..takze radim medzi moje recepty TOP:-)
bozulka
Potešilo ma to,veď pan Z.Troška je veľký milovník dobrého jedla a ja tiež...-:)))))
evanaaa
Až na to pivo je to polovičný recept toho, ktorý sa tu opakuje pod rôznymi názvami. Polovičný preto, že sa ešte potom dáva, ako to už poznáte, do rúry zapiecť, ale vždy, keď ho robím, mám naň chuť už pred tým zapečením, takže nabudúce ho aj ja takto spravím.
bozulka
@evanaaa , určite neolutuješ.Ja som volakedy tiež zapekala,ale potom som videla Z.Trošku ako to robil na Prime a odvtedy to robím iba takto,zapekaním to zmení chuť,tým nechcem povedať že k horšiemu,ale toto je aj rýchlejšie a oto nám ide.
jerica
@bozulka páči sa mi tento Tvoj receptík , len ja nemám rada krkovičku ale zjem ju radšej spravím s karé čo je od konca kde sa prelína tmavé s bledým v mäsku. Mám také mäsko aj v jednom recepte kde sa to dá vidieť , receptík ukladám.
bozulka
Ahoj Jarka,máš pravdu je chudšie,ale len to dvojbarevné mäsko je dobré,potom samotné karé je už suchšie a na rezne ho nemám rada.No niekto má rád len také.Vieš čo sa hovorí :čo človeku chutí z toho sa neotráví....
zdezda
Božulka, tvoje a Troškove papanie mám veľmi rada, no navyše ti chcem poslať obrovský súhlas k dnešnej diskusii od Tinci, máš inak super profil.foto, páči sa mi:-)
bozulka
@zdezda ,ďakujem ti ,ani nevieš ako ma to teší.Ja sa pokúšam myslieť na niečo iné než nato čo ma postihlo.Bez Varechy by mi bolo veľmi ťažko...Je to recept,ktorý som dávala tuším ako prvý,bol bez fotky vtedy som ešte nevedela pridať,ani vložiť fotku do PC.Až ich budem robiť tak určite dodám foto,aj k ostatným receptom kde mi chýbajú.Len teraz je to stým mojim varením trošku zložité.Niečo málo uvarím a mám celý týždeň čo jesť / v mraziakoch nemám miesto/ ale dúfam,že aj to sa časom zmení.
bozulka
Ešte k tej fotke - je to naša posledná dovolenka,minulý rok sme sa už do Chorvatska nedostali.Táto fotka je z Lipna.
zdezda
Cítim s tebou, drž sa, rodina ťa potrebuje, tá vlastná aj tá naša, varecháčska :-)
dogagador
podla nazvu receptu som si najskor myslela, ze trosku toho, trosku onoho a trosku maska, budu troskove rezne :-)
bozulka
@dogagador , zasmiala som sa,prepáč,bol to môj myslím úplne prvý alebo druhý recept ktorý som dala na Varechu a to som bola rada,že sa mi to podarilo.Ináč robievam tie rezne presne ako ich robil pan Z.Troška a nám chutili lepšie ako tie zapekané,ale musia byť potreté najpv cesnakom a potom obalované a vysmažené.
korbacik
...včera som robila tento recept, nie je zlý, ale ten cesnak pri vyprážaní dosť prihára, takže po dvoch rezňoch som musela vymeniť olej. Ja som jedla síce rybu, ale dcére to chutilo. Nevytýkam, len je to môj postreh a skúsenosť.
bozulka
@korbacik , neviem prečo ti cesnak priháral,mne sa to nikdy nestalo.Mala si urobené ako píšem?možno by bolo dobré utrieť cesnak so soľou na jemnú kašičku,potrieť mäso a potom do strúhanky a do vajíčka,môžeš opakovať- strúhanka,vajíčko a potom pomaly smažiť.Ten cesnak robí typickú chuť tohoto rezňa.Je mi ľúto,že si si nepochutnala.
korbacik
... ježiiiiiš, bozulka, prepáč, ja som tie prvé dva rezne zabudla kydnúť do vajca::))))) Prepáč, ale keď je na mäse strúhanka, človeku sa asi automaticky vybaví to, že strúhanka je posledná vrstva a šup s tým do oleja. Bože, veľmi sa odpravedlňujem, ale v pondelok som vyprážala ďalšie a už som nezabulda. A nemaj výčitky, bozulka, nie je to tvoja chyba, recept je v poriadku a ani si ho nevymažem. Vďaka.
bozulka
@korbacik , nič sa nedeje...Hlavná vec že si prišla na chybu.Vieš ja som dosť náročná na chuť jedla a určite by som nedala recept keby to mne nechutilo....hoci jeden nikdy nevie.Mám rada jedlo voňavé,pekné a trošku viac pikantné.Ale čo som hovorila o tej kašičke z cesnaku to je dobré a môžeš nechať aj odpočinúť aspoň pol hodiny,záleží na tom či máte radi cesnakovú chuť.
korbacik
... ja som tú kašičku urobila, trochu oleja a steakové korenie:) A nechala som to cca od 10 - tej do 18, 00, kým som to nevyprážala večer dcére. Ďakujem za odpoveď, včera som recept povedala rodičom s odporúčaním, že je naozaj dobrý:) Pekný deň.
bambulka51
Božka,akurát som dostala chuť na tvoje rezne len musím počkať do zajtra.Dnes je už neskoro...
bozulka
Ahoj Tonička,až teraz som zistila že si tu bola.Tiež som už dávno nerobila.Mne sa páčia že sú potreté cesnakom a že sa nezapekajú.
To sedíš už zase v TN?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia