Foto: vavan
skúška korpusu s fľakatých kociek http://varecha.pravda.sk/recepty/flakate-kocky/32192-recept.html na tortu pre bratovú kamarátkinu dcéru k 1 roku a skúška bočného zdobenia šľahačkou s ktorou sa mi Zobraziť celý popisskúška korpusu s fľakatých kociek http://varecha.pravda.sk/recepty/flakate-kocky/32192-recept.html na tortu pre bratovú kamarátkinu dcéru k 1 roku a skúška bočného zdobenia šľahačkou s ktorou sa mi nie moc dobre zdobilo,lepšie sa mi zdobilo krémom takže nabudúce radšej zvolím opäť krém
na 170 °C
Suroviny
CESTO 1: | |
7 ks |
|
150 g |
|
2 PL |
|
4 PL (maizena) |
|
1 KL |
|
2 KL |
|
|
|
CESTO2: | |
7 ks |
|
2 ks |
|
100 g |
|
2 PL |
|
100 g |
|
40 g |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
Postup
-
1
Bielky so štipkou soli vyšľaháme,postupne pridávame kryštálový cukor a vyšľaháme s cukrom na tuhú zmes.Pridáme múku s maizenou a primiešame už len ručne. Prášok do pečiva zmiešame s octom ono to troška zakypí a také primešame nakoniec do cesta.Spodok tortovej formy priemer 26cm vyložíme papierom na pečenie,a lyžicou do nej kladieme striedavo šachovnicovo kôpky (tu celá zmes nevojde)posypeme cez sítko mletou čiernou kávou zvyšnú bielkovú zmes odložíme a použijeme navrch.
-
2
Pripravíme si druhé cesto: Žĺtky,celé vajcia a práškový cukor vymiešame do peny.Pridáme postupne olej. Primiešame,múku,pudingový prášok a nakoniec primiešame prášok do pečiva zmiešaný s octom Z lyžicou navrstvíme na biele kôpky žlté cesto ono je trochu hustejšie,nevadí keď nám nezakryje kôpky až po samý vrch ono sa pri pečení zdvihne
-
3
a navrch ešte z lyžicou dáme kôpkyzvyšnej bielej zmesi,posypeme sítkom čiernou mletou kávou.Pečieme pri teplote 170°C 30 minút.
-
4
Prekrojíme na dve časti,(nabudúce keď budem robiť tento korpus použijem priemer 24cm bude sa dať prekrojiť na tri) a plníme plnkou akú máte radi ja som tentokrát použila karamelovú a upiekla som ešte jeden korpus takže som mala 4časti naplnila plnkou
-
5
a korpusy som otočila prekrojenou časťou navrch
-
6
tortu zaťažíme a dáme stuhnúť do chladničky.Po stuhnutí zdobíme šľahačkou,ale ako píšem v úvode lepšie sa mi zdobilo krémom,ako pri tejto torte: http://varecha.pravda.sk/recepty/cokoladova-torta-/33047-recept.html Potrela vrch aj boky šľahačkou A môžme zdobiť drezírovacím vreckom z hladkou trubičkou tvarujeme vlnky,najprv si spravíme bodky a potom malou lyžičkou rozťahujeme vlnky až kým neozdobíme celé boky torty.Dáme stuhnúť do chladničky.Po stuhnutí vrch posypeme bielou čokoládou a zdobíme podľa fantázie
-
7
Na tejto stránke si pozrite podrobnejšie zdobenie: http://thebakeryspot.com/cake-decorating-back-of-a-spoon.html
IDEME DO-KK
@3sandra3 @violetacamorov á@sonulienka @danda3 @ancicka @stacy77777 @janger Všetkým veľká vďaka za milé komentáre som veľmi rada že Vás torta zaujala @palokuchki nepochybujem o tom že sa ti určite vydarí a ešte ti poradím že je lepšie použiť nie čajovú ale kávovu lyžičku takú tú menšiu čo sa používa na zákusky.@mesiar50 je my potešením že ťa moja torta zaujala.Prajem Vám všetkým krásny a ničím nerušený predvianočný čas.