TORTA OD MAMINKY

fanuso2 - fotkafanuso2, 2. augusta 2012

SKONTROLUJTE SI PRVE STYRI RIADKY, CHYBAJU TAM SUROVINY. REDAKCIA TENTO RECEPT NAM ROBIEVA MOJA MAMINA KED K NEJ CHODIME A JE VELMI CHUTNY...

8-10
porcií
20 minút
príprava
35 minút
na 225 °C

Suroviny

300g 1ks
50g 2ks
2pl 3ks
250g na ozdobu
2pl
50g
2ks
2cl
2pl
3ks
250ml
250g
na ozdobu




Postup

  1. 1

    Listkove cesto rozmrazime,na masle spenime na drobno nakrajanu cibulkua na kocky nakrajanu slaninku. Na panvici dame mlete mäso a za staleho miešania ho opečieme do zlatohneda.Paradajky sparime,schladime,olupeme,nakrajame spolu s pretlakom pridame k mäsu,osolime ,okorenime a podusime.Stiahneme z ohna a nechame vychladnut.Dobre rozmrazene cesto dame na pomučenu pracovnu dosku a vyvalkame.Cesto vystelieme tortovu formu,ktoru sme vyložili papierom na pečenie alebo vyplachli studenou vodou.Na cesto rovnomerne rozdelime plnku z mleteho mäsa.Povrch mäsoveho kolača posypeme tretinou nastruhaneho syra ementalu.Vajcia vyšlahame s mukou,postupne zašlahavame mlieko a primiešame zvyšok syra ementalu.Zmes osolime,okorenime a a nalejeme na kolač vo forme.Kolač pečieme v rure .Po upečeni nakrajame na kusky a ešte horuci podavame ozdobenym šalatom a redkovkou.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia