SKONTROLUJTE SI PRVE STYRI RIADKY, CHYBAJU TAM SUROVINY. REDAKCIA TENTO RECEPT NAM ROBIEVA MOJA MAMINA KED K NEJ CHODIME A JE VELMI CHUTNY...
porcií
príprava
na 225 °C
Postup
-
1
Listkove cesto rozmrazime,na masle spenime na drobno nakrajanu cibulkua na kocky nakrajanu slaninku. Na panvici dame mlete mäso a za staleho miešania ho opečieme do zlatohneda.Paradajky sparime,schladime,olupeme,nakrajame spolu s pretlakom pridame k mäsu,osolime ,okorenime a podusime.Stiahneme z ohna a nechame vychladnut.Dobre rozmrazene cesto dame na pomučenu pracovnu dosku a vyvalkame.Cesto vystelieme tortovu formu,ktoru sme vyložili papierom na pečenie alebo vyplachli studenou vodou.Na cesto rovnomerne rozdelime plnku z mleteho mäsa.Povrch mäsoveho kolača posypeme tretinou nastruhaneho syra ementalu.Vajcia vyšlahame s mukou,postupne zašlahavame mlieko a primiešame zvyšok syra ementalu.Zmes osolime,okorenime a a nalejeme na kolač vo forme.Kolač pečieme v rure .Po upečeni nakrajame na kusky a ešte horuci podavame ozdobenym šalatom a redkovkou.
Diskusia k receptu