Thajský mrkvový šalát (Som Tum) - slovenská verzia fotorecept
Foto: lucylee
Polievka Tom Yum a šalát Som Tum sú dve najznámejšie jedlá v Thajsku. Keďže nemáme originál suroviny, čo tam idú, urobili sme slovenskú verziu. Zobraziť celý popisPolievka Tom Yum a šalát Som Tum sú dve najznámejšie jedlá v Thajsku. Keďže nemáme originál suroviny, čo tam idú, urobili sme slovenskú verziu. Namiesto limetiek sme použili citróny, namiesto palmového cukru sme dali náš klasický biely cukor a namiesto papaye sme použili mrkvu. Dávajú sa tam aj krevety, tentoraz sme nemali.
porcia
Postup
-
1
V mažiari podrvíme chilli. Ak použijete prášok alebo vločky, dajte 2 PL, ak chilli papričky, dajte 5-6 ks.
-
2
Pridáme cukor, cesnak a drvíme.
- 3
Mrkvu nastrúhame nožom do mažiara.
- 4
Takto vyzerá nastrúhaná, resp. našúpaná mrkva.
- 5
Pridáme paradajku pokrájanú na kocky. Ochutíme citrónovou šťavou, pridáme 2 PL tamarindu už rozpusteného vo vode, rybiu omáčku. Ochutnáme a poprípade docukríme, dokyslíme, pridáme omáčku. Pridáme arašidy.
- 3
Ja ked chcem taketo slizecky mrkvove tak pouzijem skrabku na zemiaky (to, cim sa zemiaky okrajuju). Ide to velmi rychle. U vas nie su k dostaniu limetky, alebo papaya? No, hlavna vec, ze si vies vzdy poradit.
@tornadolue soľ, cukor, voda a ochutnávaš, mrkni recept na arašidovú omáčku. Ja tiež nejem ryby, tak mi to musela Laied nahradiť
@2010 jasan, pridaj tú originál verziu, potešíš ma.
varecha.pravda.sk/recepty/thajska-polievka-podla-laied-fo...
je tam odfotený a vysvetlenie ako sa rozpúšťa, dá sa kúpiť v špecializovaných obchocoh