Tekvicové nočky fotorecept

zolik - fotkazolik, 16. septembra 2014
Tekvicové nočky (fotorecept)
Foto: zolik

Je tu cas tekvic a tekviciek. Urcite najznamejsim tekvicovym regionom v Europe je Steiermark - Stajersko, nazyvane tiez "Bruchom Rakuska". Ponukam Vam recept z Zobraziť celý popisJe tu cas tekvic a tekviciek. Urcite najznamejsim tekvicovym regionom v Europe je Steiermark - Stajersko, nazyvane tiez "Bruchom Rakuska". Ponukam Vam recept z jednej z mojich najoblubenejsich kucharskych knih.

4
porcie
60 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

380 g
350 g
1 ks
10 g
4 PL
 sekané
 strúhaný
 rozpustené




Postup

  1. 1

    Z tejto mojej oblubenej knihy som cerpala inspiraciu.

    Tekvicové nočky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Recept som malo pozmenila, ale pre toho kto by mal zaujem, prikladam recept v originale aj so zaujimavym clankom ako sa stat tekvicovym starostom v stajerskom mestecku Preding.

    Tekvicové nočky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravime si vsetky suroviny

    Tekvicové nočky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a aj naradie, ktore budeme na pripravu nociek potrebovat.

    Tekvicové nočky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tekvicu nakrajame na kocky a so 4 PL vody dame dusit do mäkka. Ja som ju nesupala. Dusila som v tlakovom hrnci asi 10 minut.

    Tekvicové nočky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Udusenu tekvicu nechame vychladnut

    Tekvicové nočky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a prepasirujem cez pasirovac na zemiaky.

    Tekvicové nočky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pridame muku, vajce, prasok do peciva, sol a zarobime cesto na nocky.

    Tekvicové nočky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Do haluskarne si naberieme po castiach cesto a hadzeme ho do vriacej osolenej vody. Nechame kratko asi 3 minuty povarit a vyberame do misky. Ja som kazdu uvarenu davku preliala trochou slnecnicoveho oleja aby sa nelepili.

    Tekvicové nočky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Podavame ako hlavne jedlo preliate do hneda roztopenym maslom, posypane struhanym syrom, sekanymi tekvicovymi jadierkami a preliate tekvicovym olejom. K tomuto jedlu sa vyborne hodi listovy salat.

    Tekvicové nočky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Alebo ako prilohu k rozlicnym dusenym mäsam a omackam. V recepte sa spomina, ze tieto nocky su aj zaujimavou vlozkou do cirych polievok. Ja som to vyskusala v slepacej polievke. Je to ozaj chutne.

    Tekvicové nočky (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    No, a na zaver moja "Gula Levandula".

    Tekvicové nočky (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

kukulienka71
Všetky halušky sú u nás vítané, zvlášť také krásne žlté a iste chutné po tekvici. Výborný nápad! Pekne popísaný recept, fotky aj guľa na konci:-) Ukladám, hviezdičkujem a ďakujem.
radost
halušky zo surovej-nastrúhanej-cukety..tekvice..som už robila..je iná chuť-ak sa vopred uvarí..??
a tá guľa..vocogou..??šak ja tu tak múdriem..že mi tu muž zakáže chodiť..nechce byť béčko..!!
zdravím..devečko..:-)
zolik
@kukulienka71 dakujem, trochu zmena. Tekvicove obdobie zacina.
@radost dakujem, ta gula je moj vytvor ako dekoracia do zahrady. Venujem sa keramike ako hobby. A ci ma inu chut? Neviem, zo surovej som este nerobila.
@izabella929 tu peknu farbu maju od tej oranzovej tekvice. Nabuduce jej tam dam v pomere k muke viac.
@palokuchki dakujem, tvoj recept som si precitala este pred pridanim toho mojho. Tiez velmi zaujimavy, urcite vyskusam.
@medovnicek dakujem za nakuknutie. Receptov na tekvice nie je nikdy dost.
Prajem Vam pekny den.
leomax
Tak tento recept už putoval do mojej KK. Už som robil ňočky /alebo aj gnochy/ červené /cvikla/, zelené /špenát/, na rade sú oranžové. Potešila si ma @zolik.
zolik
@safran , dakujem vyskusaj. Su rychlo hotove a v chladnicke vydrzia aj niekolko dni.
zolik
@leomax , som vazne rada, ze som Ta potesila. Stajersky su to "Nockerln". V starom dobrom Prespurku to boli vzdy nokerle ;-)
havino
@zolik , ja ich robím teraz sezonne pravidelne, manžel dia, čiže nastavujem, či tekvicou, no ale maslovou, alebo cuketou, ale za surova, zaujímavé, že varenou, veru ja vyskúšam aj tvoju verziu, aj ked pracnejšia je, to mi nevadí, som zvedavá na chuť, porovnám, gula levandula sa mi páči :-)
zolik
@havino , dakujem a aj za Gulu. Porovnaj a daj nam prosim vediet. Moj muz zhodnotil, ze tej tekvice tam moze ist v pomere k muke aj viac. Pekny den.
k599
@zolik , vyborne nocky. Ja som urobil cesto, polovicka uvarila, posypala syrom, prazenou slaninkou....no, bolo to vynikajuce. Dakujem za skvely recept!
zolik
@k599 dakujem za spätnu väzbu. Som ozaj rada, ze sa Ti recept pacil a chutil.
zolik
@kukulienka71 Si ma nesmierne potesila, ako fotkou, tak aj komentarom. O to viac, ze dnes mam tzv. "Den Blbec". Dakujem Ti velmi pekne za pozdvihnutie nalady (a ani si o tom nemohla vediet) ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia