Tartaletky
Tartaletky

Tartaletky s krémom z bielej čokolády

Annamária Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant, 17. septembra 2021
Tartaletky s krémom z bielej čokolády
Foto: Pravda - Robert Hüttner
24
porcií
40 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
300 g
200 g
100 g
1 ks
2 PL
Krém:
250 g
250 ml
2 PL
100 g
1 ČL
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Cesto: V miske rozmrvíme múku, kakao a cukor so studeným, na malé kocky nakrájaným maslom. Pridáme žĺtok a spracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie a odložíme na noc do chladničky.

  2. 2

    Na druhý deň cesto rozvaľkáme a vyložíme ním dno a boky formičiek s vlnitým okrajom a odnímateľným dnom (priemer 10 cm). Pečieme 10 minút pri 180 °C. Povrch cesta môžeme pred pečením zaťažiť „perlami na pečenie“ (alebo fazuľou), aby sa nezdvihlo. Keď upečené korpusy vychladnú, opatrne ich vyberieme z formy.

  3. 3

    Krém: Mascarpone so smotanou a s cukrom vyšľaháme, primiešame rozpustenú vlažnú čokoládu, citrónovú šťavu a vanilkovú pastu. Krémom naplníme tartaletky a dozdobíme.

Diskusia k receptu

bekla
Musia to byt len formicky s odnimatelnym dnom?
haji
@bekla (17.9.2021 08:55)
Počítám, že se to bude lépe vyprošťovat a bez úrazu korpusu. Takže nemusí být formičky s odnímatelným dnem, ale manipulace po upečení bude náročnější,