Tagliatelle so špenátom, mascarpone a parmezánom

sjuz - fotkasjuz, 8. júna 2010

V tomto teple mám často chuť na ľahké cestoviny. Špenátové listy som mala zmrazené, takže príprava bola jednoduchá a rýchla. Jednoducho MŇAM.

Suroviny

cca 400 g
150  g
120  ml
2-3  strúčiky
1  PL
cca 4  PL




Postup

  1. 1

    V osolenej vode uvaríme tagliatelle. Medzitým si na panvici rozpustíme maslo, olivový olej, pridáme cesnak nakrájaný na drobno. Keď sa maslo roztopí a cesnak prehreje, pridáme natrúhaný muškátový oriešok - podľa chuti.

  2. 2

    Pridáme pokrájaný listový špenát, podusíme cca 5 minút. Neprikrývame, musí sa vypariť voda zo špenátu. Potom osolíme, okoreníme, prilejeme smotanu. Pridáme mascarpone a trošku vody z cestovín - cca 2 PL. Premiešame a ešte minútku slabo povaríme.

  3. 3

    Tagliatelle zmiešame s omáčkou, posypeme parmezánom a podávame. najlepšie s pohárom kvalitného bieleho :)

Diskusia k receptu

frezia68
Určite urobím,okrem toho vínka :-( len sa poobzerám po čerstvom špenáte.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia