Tvarohovo-višňový nákyp fotorecept

ailuj82 - fotkaailuj82, 22. februára 2011
Tvarohovo-višňový nákyp (fotorecept)
Foto: ailuj82
6
porcií
15 minút
príprava
50 minút
na 175 °C

Suroviny

1 pohár /0,7 l/, bez kôstky
3 PL,/hrozienka
500 g
3 ks
1-2 PL
1 ks
1 KL
2 PL
100 ml
štipka
 /mleté mandle




Postup

  1. 1

    Višňový kompót scedíme a do šťavy namočíme brusnice/hrozienka.

    Tvarohovo-višňový nákyp (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.

    Tvarohovo-višňový nákyp (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Žĺtky, tvaroh, cukor a vanilku spolu vyšľaháme

    Tvarohovo-višňový nákyp (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a pridáme krupicu a v mlieku rozmiešaný škrob.

    Tvarohovo-višňový nákyp (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Premiešame a pridáme scedené brusnice/hrozienka a višne.

    Tvarohovo-višňový nákyp (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zapekaciu nádobu vymastíme maslom a vysypeme strúhankou alebo najemno mletými mandľami.

    Tvarohovo-višňový nákyp (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do misy rovnomerne vylejeme cesto a dáme piecť do vyhriatej rúry.

    Tvarohovo-višňový nákyp (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na vrchu nákypu má byť zlatistá kôra.

    Tvarohovo-višňový nákyp (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

dorisa
Jáj, mňam, takéto jedlá zbožňujem,ukladám si ďakujem.
evanaaa
To sa aj mne páči, a ako. Višne, tvaroh by som kúpila, ostatné mám.Len muzsím urobiť poradovník na všetky tie dobrotky, ak ich chcem vyskúšať.
juro8547
Hmmm, vyzera to úžasne. Autorka receptu by si ma nechcela adoptovať?:)))
afataga
ja by som tie brusnice namocila v rume aby to bolo vonave, ale inak to vyzera mnam
elekra
Tvaroh mám aj, ostatné ingrediencie, len dokúpiť višne. A môžem ísť na vec!