Tvarohové pagáčiky

dorisa - fotkadorisa, 28. novembra 2011
Tvarohové pagáčiky
Foto: dorisa

V sobotu sme piekli pagáčiky z domáceho tvarohu. Boli výborné, stále som mala pocit, že sú v nich škvarky.

30
porcií
15 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
250 g
250 g
1/2-1 KL
1 ks na potretie




Postup

  1. 1

    Múku, tvaroh,maslo( margarín ) a soľ poriadne vymiesime a vypracujeme cesto. Necháme ho v chlade odpočinúť. Na pomúčenej doske vyvaľkáme asi na pol centimetra. Na plech dáme papier na pečenie. Malou formou vykrajujeme pagáčiky. Uložíme na plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom a môžeme ozdobiť podľa možností ( rasca, vegeta, mak). Pečieme vo vyhriatej rúre 15 minút pri teplote 180 stupňov.

  2. 2

    Boli výborné aj na druhý deň.

    Tvarohové pagáčiky - obrázok 2

Diskusia k receptu

vierik
Veľmi pekné a určite aj dobré, ten tvaroh vyzerá ako oškvarky,vyskúšam
vierik
Zabudla som,úvodne foto máš krásne :-)
babkamt
Tieto pagáčiky , teda recept mám od mojej už nebohej susedy - kamarátky.Tá ich piekla v piatok na striedačku s lokšami.Čakala ma na ulici,keď som išla z práce.Začala ma lanáriť.Poď na kávičku.Upiekla som tvarohové pagáče alebo lokše. No môže niekto odolať takej ponuke? A tie tvoje sú tiež pekné a určite dobré.
cica2
nádherné pagáčiky a aké sú vysoké a nádherné fotky 1* @doriska kypriaci prášok netreba dať? Velmi rada by som ich vyskúšala:)
tinca
@dorisa supeeer a ako málo surovín si čarodejka vieš vykúzliť z mála veľa. Krásne, ukladám do KK:)
akeber
aj ja si recept ukladám vyzerajú fantasticky :-)
kata50
Vyzerajú úžasne. Musím vyskúšať:-))
zdenkas
Tieto pagáčiky robievam,môžem len a len odporučiť,sú fakt dobručké.
marijanka712
no ja vyberám teraz tvaroh z mrazničky a zajtra ich urobím vyzerajú fakt fantasticky a ani vajíčko netreba super recept....
dankap
Ja mám tento istý recept a už veľa rokov robím nie pagáče ale slané tyčinky na Vianoce. Vydržia dosť dlho /pokiaľ Vám ich nezjedia.
dorisa
@marijanka712 , sú recepty aj s vajíčkom, aj bez neho. @dankap ,no vidíš, ako nechtiac som dala námet na slané pečivo k Vianociam. Ďakujem obom za komentár.
babav
Paci sa mi tvoja formicka ...vyzeraju zaujimavejsie ako okruhle...
iste su aj chutne ;-)
sany11
prekrááááásnéééé,ako vsetky tvoje recepty.urcite ich spravim.
ejta
tieto robím aj ja, sú fakt výborné, len namiesto soli dávam polievkovú lyžicu vegety....
garanco
Výborné - hodné okoštovať- teda najprv upiecť!!!
marijanka712
@dorisa ja som ich urobila moje nie sú až také vysoke ako tvoje , ale viem už prečo ja som to velmi vyvalka na tenko mala som to nechať hrubšie s tým mám vždy problémy akú hrubku má mať cesto . Druhý krát budem mudrejšia. Musím pochváliť cesto je výborne , lahko sa s ním pracuje a robila som z neho aj rohličky plnené pravým slivkovým lekvárom a posypala som ich pr.cukrom a van cukrom sú taktiež fantastické , Z jedneho cesta som mala aj slané aj sladké . Tie slané si čoskoro zopakujem nedá mi pokoj ich výška .
marcy
určite vyskúšam,lebo tvaroh milujem :)
elisticka
Vlasti jej uz viem toto su oni co piekla Anicka podla teba tak uz mam receptik nemusim pisat :-))ukladam a ten obrazok je super !!
marijanka712
@cica 2 aj ja som ich piekla tiež zožali úspech si šikulka tiež nepotrebuješ vela rozmýšlať a šup už to aj pečieš.....
sneica
@dorisa urcite super recept ...krasne su vydarene aj uvodne foto...@cica2 aj tvoje su krasne ...recept ukladam....:)
cica2
@marijanka712 ďakujem:)....ja som ešte dnes keď som prišla z roboty, na chvíľku nakukla a pomohol mi aj tvoj komentár aby som ich hrubšie vykrajovala:)... a úplne s tebou súhlasím, s cestom sa dobre robilo a vďaka aj za dobrý tip vyskúšať aj ako rohličky plnené pravým slivkovým lekvárom, vďaka:) Verím tomu že tie slané, sa ti teraz určite lepšie vydaria, ja som ich vykrajovala tak ako písala Vlastička ale niektoré som mala aj 1cm....akurátne, kedže mám plynový šporák, tak som ich musela piecť dlhšie
cica2
@sneica ďakujem a odporúčam, chuťovo sú výborné:)....dokonca mi ešte viac tieto tvarohové chutia ako moje bryndzové pagáče
dorisa
Ďakujem Vám všetkým, som nesmierne rada, že sa Vám recept páči.
vavan
super aj ja ich robím s bryndzou vyskúšam s tvarohom keď ich cica2
odporúča
dorisa
@vavan , ja sa chystám takéto tiež robiť s bryndzou.Ďakujem za komentár.
vierik
@Doris v sobotu som ich piekla,fantázia.Už iné slané ani nebudem piecť naozaj ...:-)
majkabajka
tak dnes som ich upiekla a sú skvostné :) vynikajúci recept. Ja som ich ešte trošku dotvorila a pred pečením som ich posypala troškou korenia na pizzu a sušeným tymiánom. Mňam :)
13595_1311683199 - profilový obrázok
mka
mka
Chutnučké. Ďakujem.
: )
jerica
@dorisa , ešte, že sa sem tam objaví aj zabudnutý recept, veru vyskúšam, teším sa :-))
beatacsontosova
Ze vydrzia cerstve aj do druheho dna? Moja mila, je fuk ci robim z dvojitej ci trojitej davky vzdy sa po nich zaprasi uz v den kedy ich dam na stol:) za posledne dva tyzdne som ich robila trikrat, prvykrat s jemnym tvarohom (v samoske iny nemali, sladeny hrudkovity by asi chutil divno :), druhykrat uz s hrudkovitym tvarohom a naposledy uz aj s posypom so syrom. Neskutocna mnamka z kazdej varky. Teda vlastne z tej prvej ani neviem, sa mi nedostalo ani okostovat, tak mi treba ked zavolam milovnikov slaneho na posedenie a spravim iba jednu davku :) zakazdym krasne vybehnu, vnutri makke vonku chrumkave. No nebicko v papulke.
1x radost
dorisa
@Beatacsontosova (9.5.2017 17:25)

Ďakujem za komentár, Beatka, jasne... takéto pagáčiky sú veľmi obľúbené aj u nás, chutia aj teplé aj studené.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia