Foto: lucylee
Ponúkam vám tento rýchly, zdravý a jednoduchý šalát. Pripravovala ho priateľka môjho brata, ktorá pochádza z Thajska a zasväcuje nás do tajomstiev thajskej kuchyne.
Postup
-
1
Príprava je veľmi jednoduchá. Najprv premyjeme cibuľu. Namočíme ju do vody a premývame, kým sa nezmierni ostrá chuť. Pokrájame a dáme do nádoby na šalát.
-
2
Pridáme tuniaka v konzerve. Odporúčam použit kvalitnú značku.
-
3
Pridáme na štvrtiny nakrájané paradajky.
-
4
Nasleduje veľa červeného chilli....
-
5
...a na pásiky nakrájaný citrón.
-
6
Šalát premiešame, ochutíme citrónovou šťavou, pridáme štipku cukru, štipku soli a rybiu omáčku podľa chuti.
-
7
Šalát poriadne umyjeme, rozoberieme na listy a začíname plniť. Na list šalátu pridáme pripravenú zmes....
-
8
....zavinieme a papáme.
-
9
Alternatíva s arašidmi (to už potom až také zdravé nie je :-))
-
10
Samozrejme, nezabudnite dať na šalát veľa koriandru. My sme sa zbadali až keď bola polovica fuč :)
salat musi chutit fakt dobre, ukladam...