Špenátové palacinky
Špenátové palacinky

Špenátové palacinky plnené ricottou a údenou makrelou

František Sedlák, Janík Lenhardt, Martin Pastula
Šuhajíci pri panvici, 13. apríla 2021
Špenátové palacinky plnené ricottou a údenou makrelou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
45 minút
príprava

Suroviny

Špenátové palacinky:
200 g
250 g
2 ČL
2 ks
400 ml
2 PL
1/2 ČL
Plnka:
1 ks (údenáč)
200 g
1 zväzok
1 ks
Šalát:
1 ks
1 ks
1 zväzok
1 zväzok
Desing vinaigrette:
1 PL
150 ml
1/2 ks
40 ml
1 PL




Postup

  1. 1

    Baby špenát dáme na suchú panvicu a na miernom plameni za občasného premiešania špenát zatiahneme. Keď stmavne a zmenší svoj objem minimálne o polovicu, necháme ho trocha vychladnúť. Keď už nie je horúci, vymixujeme ho spolu so všetkými zvyšnými surovinami, až kým nevznikne jemné zelené palacinkové cestíčko bez hrudiek. Odložíme ho do chladničky.

  2. 2

    Medzitým pripravíme náplň do palaciniek. Odstránime kožu z makrely a opatrne oberieme mäso od kostí. Obraté mäso vymiešame s ricottou, pridáme nasekaný kôpor, soľ, čierne korenie a trocha limetkovej šťavy a nastrúhanej kôry.

  3. 3

    Na šalát nakrájame zeleninu na malé kocky (asi 0,5 cm) a urobíme domáci dresing vinaigrette. Dijonskú horčicu vyšľaháme metličkou spolu s olejom, kým sa nespoja, postupne pridáme a zašľaháme med, vínny ocot, citrónovú šťavu a dochutíme soľou a čiernym korením. Týmto dresingom dochutíme šalát.

  4. 4

    Cestíčko na palacinky vyberieme z chladničky a nahrejeme panvicu na miernom plameni. Jemne ju potrieme olejom, aby sa palacinky neprilepili. Každú palacinku pečieme asi 1,5 minúty z každej strany. Palacinky naplníme a podávame na ochutenom šaláte.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia