Špargľa so zeleninou básničková

nonna - fotkanonna, 24. júna 2013

Sezóna špargle je už asi ta tam, ale dá sa spraviť aj zo zamrazenej alebo zavarenej. Táto moja kreácia zasýti, ale zároveň je aj Zobraziť celý popisSezóna špargle je už asi ta tam, ale dá sa spraviť aj zo zamrazenej alebo zavarenej. Táto moja kreácia zasýti, ale zároveň je aj diétnym a racionálnym jedlom, v ktorom je dostatok vitamínov, antioxidantov, živých enzýmov i minerálií. Chutila šmakovne.

2
porcie
12 minút
príprava
17 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
50 g
1 ks
3 ks
100 g
0,75 dl
2 ČL
1 ks
2 ks
kúsok
2 1/2 ČL
1/3 ČL




Postup

  1. 1

    Špargľu nakrájame na 2cm dlhé kúsky, zemiak na malé kocky, kapustu na menšie kúsky a dáme variť na 8 minút do osolenej vody, potom zlejeme.

  2. 2

    Na rozpálenom masle minútku oprážame nasekané orechy nadrobno a pár sekúnd polovicu nakrátko nasekanej pažítky.

  3. 3

    V jogurte rozmiešame solamyl, vmiešame majolenku, mlieko, muškátový kvet a jemne osolíme.

  4. 4

    Túto zmes vlejeme k maslu a za stáleho miešania počkáme až zhustne.

  5. 5

    Reďkovky pokrájame na tenké polmesiačiky, zamiešame k uvarenej zeleninovej zmesi, polejeme omáčkou a posypeme druhou polovicou pažítky.

Diskusia k receptu