Foto: 2010
Jednoduche a elegantne predjedlo .
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Su dva sposoby pripravy Jeden pre lenivych ktorym na farbe spargle az tak nezalezi plus maju uplne mladu cerstvu sparglu. Na plech dat alobal dat niekolo lyzic extra panenskeho oleja. Sparglu obalit po diagonale tenko nakrajanym prosiuttom ( vybrat prosiutto podla chuti lebo lacnejsie su daakedy velmi slane , tak isto je to velmi dobre ked sa pouzije bavorska sunka plus je menej slana).Pokorenit ,trosku poolejovat extra paneskym olivovym olejom solit netreba ked len tak podla chuti. Polozit na plech piect 5 minut vybrat a otocit na druhu stranuna dalsich 5 minut pokial je prosciutto trocha chrumkave a spargla hotova.
- 2
Druha varianta je farebne krajsia ( spargla ostane zelensia) plus je vhodna ked spargla je vacsia - starsia. sparglu prve rychlo povarit v posolenej vode tak 2 minuty staci. Hned ju vybrat a ponorit do ladovej vody. Osusit a pokracovat dalej ako pri prvom postupe.
- 3
Servirovat sa da teple aj studene
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Špargle ja osobe dokážem skonzumovať prakticky neobmedzené množstvo, najmä zelenej. Trochu po tom divne páchne moč, ale že vraj to je známka očistných účinkov špargle. Dúfam, že som som touto prostorekosťou nikomu nepokazil chuť:-)
varecha.pravda.sk/recepty/pancettove-rolky-so-sparglou-a-...