Šošovicová polievka s kyslou kapustou

monika2mamina - bez fotkymonika2mamina, 10. februára 2015

Ľahká jednoduchá a zdravá polievočka :-)

10
porcií
90 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 hrnčeka
1 hrnček
1-2 ks
3 l
trochu
1 PL
1-2 ČL
2 ČL
1 ks
3 strúčiky




Postup

  1. 1

    Šošovicu si den vopred namočíme.

  2. 2

    Na dno hrnca dáme trochu oleja. Pridáme múku a spravíme svetlú zápražku. Pridáme papriku, premiešame a zalejeme vodou. Do hrnca dáme scedenú šošovicu, kapustu, zemiaky, cibuľu, cesnak, posolíme, dolejeme vodou a necháme variť, kým šošovica nie je mäkká.

Diskusia k receptu

hubata
Nezvyklá kombinácia, ale prečo nie? Aj šošovicu, aj kapustu ľúbime tak prečo ich neskúsiť ako duo? Mňa však zaujala príprava zápražky ako prvej veci, ja ju dávam do pokrmu až nakoniec.
aandulka
Presne ako hubata aj ja dávam zásmažku až nakoniec. Podobnú polievku robím ale z fazule. Varím fazuľu, keď je polomäkká dám zemiaky a keď sú tie uvarené dám kapustu, všetko spolu varím len tak 5min (kyslá kapusta nepotrebuje dlhé varenie-stráca živiny) a potom zápražku na masle. Keď som dávala zemiaky zarovno s kapustou v kyslom prostredí "zhlúboveli" zostali zvonku tvrdé aj keď vovnútri boli celkom fajn. So šošovicou som neskúšala ale asi skúsim, bude to zase niečo nové, vďaka za inšpiráciu.
patroveckypitrs
Zrovna som uvažoval, keby som urobil aj takúto kombináciu šošovicu s kyslou kapustou. Nie len fazuľu s kyslou kapustou. Zajtra varím. Tie zemiaky že je na nich kôrka, keď to postoji tak to zmäkne. Vďaka za inšpiráciu. Chválim recept, ja do polievky pridám domácu klobásku.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia