Slivkový nákyp

redakcia - fotkaredakcia, 20. januára 2010

Suroviny

1 kg
300 g
75 g
4 ks
1 PL
2 PL
1 KL
250 g
50 g
1/2 vrecka




Postup

  1. 1

    Umyté slivky rozpolíme a zbavíme kôstok. Zasypeme ich 100 g cukru. Tuk vymiešame so štipkou soli, 200 g cukru a žĺtkami do peny. Pridáme citrónovú šťavu, brandy a citrónovú kôru.

  2. 2

    Vmiešame zmes múky, kypriaceho prášku a mandlí. Opatrne pridáme tuhý sneh z bielkov. Formu vytrieme olejom, dáme do nej polovicu cesta, naň rozdelíme slivky a zakryjeme zvyškom cesta.

  3. 3

    Pečieme v predhriatej rúre pri strednej teplote asi hodinu. Pri podávaní pocukrujeme.

Diskusia k receptu