Slané rezy fotorecept

vavan - fotkavavan, 5. novembra 2011
Slané rezy (fotorecept)
Foto: vavan

rezy nemusia byť len sladké,môžu byť aj slané zároveň môžte toto cesto použiť ako korpus na slanú tortu Ø 24cm rozkrojiť na 3 časti Zobraziť celý popisrezy nemusia byť len sladké,môžu byť aj slané zároveň môžte toto cesto použiť ako korpus na slanú tortu Ø 24cm rozkrojiť na 3 časti

50 minút
na 180° °C

Suroviny

Cesto:
600 g
2 KL
1 PL
1 KL
350 ml vlažné
1 balík
1
Nátierka:
375 g
200 g
 podľa potreby
4




Postup

  1. 1

    Do misy si dáme všetky suroviny a vypracujeme hladké cesto,necháme 30 minút kysnúť. Ak budete robiť s klasickým droždím tak si treba spraviť zvlášť kvások 25g droždie ,1PL kryštálového cukru a 50ml vlažného mlieka.

    Slané rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vykysnuté cesto preložíme do maslom vymasteneho pekáča približne27x16môže byť aj menší a necháme zasa ešte 30min kysnúť.Pečeme pri 180°C 50minút.Cesto je dosť vysoké tak je treba skúsiť špajdlou keď sa nelepí tak je upečené. Toto cesto môžete použiť ako korpus na slanú tortu.

    Slané rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Upečené necháme dobre vychladnúť.

    Slané rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po vychladnutí vrch aj boky zrežeme a rozkrojíme na 4 časti ak robíte tortu tak stačí len prekrojiť na tri časti a netreba zrezávať.

    Slané rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nátierka: 200g zmeknutého masla zmiešame s 375 g bryndze a pridáme nadrobno nakrájané cibuľky( nezabudnite si nechať cíbiky na ozdobu),ak to bude moc tuhé rozrobíme to kyslou smotanou. Rozdelíme si ju na 2 časti a do druhej časti pridáme sladkú papriku

  6. 6

    Prvý plát natrieme polovicou paprikovej nátierky.

    Slané rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Priložíme druhý plát natrieme polovicou bledej nátierky

    Slané rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Priložíme tretí plát natrieme paprikovou nátierkou, priložíme posledný plát vrch prikryjeme papierom na pečenie a zaťažíme doskou na ktorú dáme ešte ťažšiu knihu a dáme na 3 hod do chladničky

    Slané rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    nakoniec povrch natrieme bledou plnkou

    Slané rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    posypeme cíbikmi a ozdobíme podľa svojej fantázie.Pre výsledný efekt pri krájaní som ešte boky rezu orezala.Dobrú chuť.

    Slané rezy (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

evusik
ja som doteraz robila len z kupovaného toastového chleba, nenapadlo ma upiecť doma, aj keď chleba pečiem stále....
krásne sa ti to podarilo..... bryndzová pomazánka, krásne farby, výzdoba, všetko super :-)
diabambulka
no to je fantastické, také pravé slovenské, domáce pečivko a k tomu bryndzová pomazánka, super ale určite už nezostalo, hneď by som sa ponúkla, si veľmi šikovná:-)))
jerica
no úžasné čo dakážu slovenské ručičky , inšpiráciíí z Tvojho receptu je nekonečné.
lyali
Týmto rezom by som dala prednosť pred akýmikoľvek sladkými :-) Fajný nápad - na pohľad krásny, určite aj chutný :-) KK :-)
pivonka
Prekrásne, súlad farieb, aj oči sa potešia. Ako si to dokázala tak krásne nakrájať? Máš elektrický nôž?
vavan
@evusik dakedy som aj ja robila s toustového a keď som robila raz slanú
tortu tak ma napadlo že to cesto by bolo dobré aj na rezy tak otvtedy
to robím takto @diabambulka si moc ďaleko ponúkla by som ťa.Ďakujem
za pochvalu aj ty si šikulka.
vavan
@ancicka @jerica @bibia1 @hviezdickaz Ďakujem Vám všetkým za milé
slová som rada že som vás inšpirovala.@pivonka elektrický nôž nemám krájala som to obyčajným zúbkovým na zákusky ono sa to dobre krája
to cesto je také páperové.Ďakujem za pochvalu.
3sandra3
jéééminku,,, aká si šikovná,,, výborný nápad,,, obdivujem a ukladám do kk a vyskúšam
dorisa
...ja žasnem. To je krása. Ukladám, mám domácu bryndzu,mohla by som niečo podobné skúsiť vytvoriť.
alexdidi
Tiež robím takéto kanapky alebo ako tortu z okrúhleho chleba,ale z kupeného toustového alebo okrúhleho chleba.Je to vďačný recept i na pohľad a z domáceho pečiva najlepší...
aszabka
Toto je fakt efektne a môže to byť lákavé na Veľkonočnom stole (: uložené..
akeber
paráda....vyskúšam, krásne nafotené :-))
sovka62
Nádherné, naozaj na zjedenie. Ukladám a zaradím medzi perly v mojej KK. Ďakujem.
zuzana05
dakujem, urcite pouzijem ak sa niekedy pokusim o slanu torticku :)
merihe
Tak to je nádherné na pohlad a určite vynikajúce na chut,určite vyskúšam.
danculka
Aj ja sa prikláňam k poklonám,sú peknučké,iste aj chutné...
zdenkas
Tak toto je pre mňa novinka,nič podobné som nevidela nejedla,prekvapím rodinku,ďakujeeem
tinca
@vavan oba palce hore, super kombinácie, krásny dizajn, foto, no proste 1+++++ Ukladám do KK :)
fialka49
Znamenité! Urobím k manželovej oslave 70-tky. Ďakujem za výborný nápad.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Toto nemá chybu. Veľmi dobrý nápad. Kto nemá rád bryndzu, môže nahradiť nejakou inou nátierkou.
medovnicek
nádherné, krásne, nápadité, recept je uložený v KK, určite vyskúšam
vavan
Ďakujem Vám všetkým za vaše milé komentáre som rada že sa vám rezy páčia @sovka62 @tinca ĎAKUJEM!!!! z celého srdca ale to nie je nič zvláštne len naplnený chlieb z bryndzovou pomazánkou.
anene
Veľmi pekné a určite aj dobré. Ukladám, urobím, len mám obavy, či budem vedieť pekne rozkrojiť na štyri časti. Nože mám všeliake, len ani s jedným nie som spokojná. Možno keramický, ale ten je dosť hrubý.
tothka
Tieto rezy vyzerajú nádherne, len kedy to stihnem všetko vyskúšať, ukladám
dorisa
Blahoželám k výhre, tajne som verila,že budeš odmenená.
mojack
gratulujem ,krasne . A čo je- posypeme cíbikmi?
vavan
@mojack aj tebe srdečne gratulujem!!!! cíbik je na mladej cibuľke
tá zelená vňat u nás sa to tak volá.
cica2
wau, dokonalé a tiež gratulujem:D



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia